Öten pályáztak a Zeneakadémia rektori posztjára

Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter jelentkezett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem vezetői posztjára.

Forrás: KIM2023. 09. 08. 16:22
Öten pályáztak a Zeneakadémia rektori posztjára
Öten pályáztak a Zeneakadémia rektori posztjára Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori posztjának betöltésére kiírt pályázatra a határidőig öt pályázat érkezett be, Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter részéről – közölte a tárca.

Mint írták, több esetben szükséges volt kiegészítő információkat bekérniük a pályázati feltételeknek megfelelés értékelhetősége érdekében, így az érintett pályázók pénteken elektronikus úton tájékoztatást kapnak ennek lehetőségéről. A beérkezett információk értékelése után a tárca megküldi a szenátusnak  a pályázati feltételnek megfelelő, érvényes pályázatokat – tették hozzá.

A Zeneakadémia rektori posztjára kiírt pályázat augusztus 21-én éjfélkor zárult le. Mint korábban megírtuk, az egyetem alapító okirata szerint az érvényes pályázatok közül a szenátus rangsorol, utána azt a miniszternek továbbítja, aki pedig dönt majd.

Borítókép: A Zeneakadémia épülete (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.