Szabadegyetem nem csak hallgatóknak

Szeptember 26-án folytatódik az NKE Ludovika Szabadegyetem. A tizedik tanévét megkezdő, a lakosság előtt is nyitott előadás-sorozat idén kéthetente keddenként várja az érdeklődőket az oktatási központban.

Forrás: NKE2023. 09. 14. 10:29
Ludovika Campus
20200707 Budapest A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Campus-projektje keretében felújított Ludovika Szárnyépület az átadása Fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós Forrás: Teknős Miklós Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem néven 2014 őszétől olyan rendezvénysorozatot indított útjára, amely a hallgatók mellett a szélesebb közönségnek is betekintést nyújt az egyetemhez kapcsolódó kutatási tevékenységekbe és a tudományos életbe, közérthető módon mutatva be az egyes szakterületeket.

Ludovika Campus
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem felújított Ludovika szárnyépülete 2020. július 7-én (Fotó: Teknős Miklós)

A Ludovika Szabadegyetem programsorozat a 2023/2024-es tanév őszi szemeszterének előadásain szó lesz egyebek mellett Magyarország éghajlati jövőképéről, a vizuális manipulációról és a deepfake jelenségről, de hallhatunk a magyar katonáknak a mosztári Öreg híd helyreállításában betöltött szerepéről is.

A rendezvénysorozaton az oktatók és külsős szakértők az idei évtől először kétheti rendszerességgel, kedd esténként 18 órától tartanak előadásokat az oktatási központ II. előadójában (1089 Budapest, Üllői út 82.). 

A Ludovika Szabadegyetem első előadása szeptember 26-án lesz, ahol Bogárdi János Miért forog a vízkörforgás körül a világ? 

Kitekintés a globális vízügyi problémákra címmel tart előadást, amelyre ITT lehet regisztrálni.

Ezt követően október 10-én Bozó László akadémikus Magyarország éghajlati jövőképéről tart előadást, majd Aczél Petra a vizuális manipulációról és a deepfake jelenségről beszél október 24-én. November 7-én Kusai Sándor Kína felemelkedésről osztja meg nézeteit a hallgatósággal, 

december 5-én pedig Padányi József vezérőrnagy a Bosznia-Hercegovinában található mosztári Öreg híd háború utáni újjáépítéséről fog előadást tartani, amelyben a magyar katonák vállaltak szerepet.

Borítókép: A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika campusprojektje részeként felújított Ludovika szárnyépület az átadása napján, 2020. július 7-én (Fotó: Teknős Miklós)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.