A Concerto Budapest ismét a Zeneakadémiába költözik

Október 7-én, szombaton a Concerto Budapest egy teljes napot szentel a magyar zeneirodalom klasszikus remekműveinek felfedezésre. A rendezvényen a romantikus és a kortárs magyar zenealkotások is felcsendülnek, de a bécsi–budapesti operettek szerelmeseinek sem kell csalatkozniuk.

2023. 10. 03. 20:03
Concerto Budapest
Kelemen Barnabás Fotó: László Mudra Forrás: Concerto Akadémia Nonprofit Kft.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Concerto Budapest Magyar Kincsek című rendezvénye évről évre változatos koncerteket ad elő a Zeneakadémia koncerttermeiben. A sokszínű válogatás hűen mutatja, hogy számos különböző életút és történet kapcsolódik a magyar zenéhez, és mindez együttesen jelenti a magyar karaktert.

 Concerto Budapest
Szalonna és bandája is a Zeneakadémiában lép fel. Fotó: Concerto Akadémia Nonprofit Kft.

 

A Concerto Budapest három koncerttel készül a Zeneakadémián. 

A 15 órakor kezdődő koncerten négy jelentős szerző darabja kerül műsorra. Liszt Ferenc 2. Magyar rapszódiája mellett felcsendül Lehár Ferenc fiatalkori romantikus Concertinója, amit 1888-ban, prágai hegedűtanulmányai idején komponált. Kondor Ádám A csalogány és a rózsa című kompozícióját Dubrovay László Szerelem, szerelem című zenekari dalciklusa előzi meg, amely a 200 éve született Petőfi előtti tiszteletteljes főhajtás is egyben. 17 órától Szalonna és bandája a Solti teremben kezdi meg a talpalávalót a népzene szerelmeseinek örömére. 

Este pedig Bartók Béla, Veress Sándor és Kodály Zoltán művei kerülnek eljátszásra.

A hangversenyen a Concerto Budapest együtteséhez olyan szólisták csatlakoznak, mint Kelemen Barnabás, Perényi Miklós, Fekete Attila, Kaczander Orsolya és Klenyán Csaba. A zárókoncerten Kodály Psalmus Hungaricusának előadásában Brickner Szabolcs mellett a Nemzeti Énekkar működik közre.

Borítókép: Kelemen Barnabás hegedűművész is fellép szombaton a Zeneakadémián (Forrás: Concerto Akadémia Nonprofit Kft.)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.