A Miskolci Művészetek Házában vetítik majd a műveket

A 19. CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivált idén szeptemberben rendezték meg. A versenyprogram részeként, illetve azon kívül vetített díjnyertes filmekből készült válogatást – köztük a Magyarázat mindenre, a Mesterjátszma és a Libertate ’89 – Nagyszeben című alkotásokat november 2. és 22. között tekintheti meg a közönség a Miskolci Művészetek Háza Uránia és Béke Art mozitermeiben – tájékoztat az MTI.

Forrás: MTI2023. 10. 30. 8:00
OLYMPUS DIGITAL CAMERA Fotó: Szilagyi Lenke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a mozikedvelők először Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmjét nézhetik meg, amely elnyerte a Velencei Filmfesztivál Orrizonti (Horizontok) kategóriájának fődíját. Az alkotás emellett Chicagóban a nemzetközi nagyjátékfilmek szekciójában a legjobb filmnek járó Gold Hugo elnevezésű fődíjat és a legjobb forgatókönyvért járó Silver Hugo díjat is megkapta – közölte az MTI-vel a Cine-Mis Nonprofit Kft. Reisz Gábor filmjét az Uránia Art moziteremben november másodikán, valamint november hatodikától nyolcadikáig este hét órától láthatja a közönség.

Pillanatkép a Magyarázat mindenre című filmből (Fotó: Vajda Réka)

A közleményből kiderül, hogy a CineFest filmjeiből készült válogatásban Tóth Barnabás Mesterjátszma című filmjét is bemutatják, amely a miskolci nemzetközi filmfesztivál közönségdíját tudhatja magáénak. Az alkotást szintén az Uránia Art moziteremben nézhetik meg az érdeklődők, november 9-én, 11-én, 13-án, 14-én és 16-án, valamint november 18. és 22. között délután fél hatos kezdéssel.

Az MTI tájékoztatása szerint műsorra tűzték a Tudor Giurgiu rendezésében készült Libertate '89 – Nagyszeben című filmet is, amely a CineFesten elnyerte a nemzetközi ökumenikus zsűri díját, a szarajevói filmfesztiválon a nemzetközi artmoziszövetség különdíját, valamint a Transilvania nemzetközi filmfesztiválon a Vodafone Hearts' Awardot, a legkedveltebb román film díját.

A magyar–román történelmi drámát a Béke Art moziteremben láthatja a közönség november 16. és 22. között este fél nyolcas kezdéssel – tudatja a közlemény. A szervezők közlése szerint az előadásokra a Cine-Mis Nonprofit Kft. weboldalán vagy elővételben a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben vásárolhatnak jegyeket az érdeklődők.

Borítókép: Pillanatkép a Mesterjátszma című filmből (Fotó: Szilágyi Lenke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.