Világhírű operaénekesek érkeznek az Eiffel Műhelyházba

Anna Netrebko és Yusif Eyvazov lép a közönség elé Verdi egyik legnépszerűbb operájában, A trubadúrban, ami koncertszerű keretek közt 2024. február 2-án lesz hallható az Eiffel Műhelyház Mozdonycsarnokában. Az előadás további főbb szerepeit a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas kamaraénekesei, Kálmándy Mihály és Komlósi Ildikó formálják meg, az Operaház zenekarát és énekkarát Denis Vlasenko dirigálja.

2023. 10. 20. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A trubadúr az Eiffelben

Luna gróf szerelemben és háborúban is a trubadúr–katonatiszt Manrico riválisa. Míg a Leonora kegyeiért folytatott küzdelemben Manrico talál viszonzásra, a harctéren Luna grófnak kedvez a szerencse. A két férfi sorsára azonban drámai hatással van Azucena, aki még csecsemőkorában elrabolta Luna gróf öccsét, hogy a cigányasszony anyjának meggyilkolását a gyermeken bosszulja meg. Manrico anyjaként tekint Azucénára, bár egyre inkább kételkedik, hogy vérségi kötelék lenne köztük. 

Verdi operája az 1853-as bemutatója óta töretlen népszerűségnek örvend, most pedig napjaink leghíresebb operaénekes-házaspárja, Anna Netrebko és Yusif Eyvazov tolmácsolásában elevenednek meg a legendás szereplők a Magyar Állami Operaház művészeinek és együtteseinek közreműködésével.

Opera
A világhírű operaénekes-házaspár az Eiffel Műhelyházban fog fellépni. Fotó: Olha Rubio Dalmau

Produkció magyar operacsillagokkal

A két világsztár ugyancsak két nemzetközileg elismert és közkedvelt Kossuth-díjas énekes partnereként lép színpadra, akik a Magyar Állami Operaház kamaraénekesi címének is kitüntetettjei. Luna gróf szerepét Kálmándy Mihály énekli, aki az intézmény egyik vezető baritonjaként 1992 óta több tucat alkalommal alakította Manrico riválisát. 

Azucenát a New York-i Metropolitan, a milánói Scala, a Veronai Aréna és a Bécsi Állami Operaház ünnepelt énekművésze, Komlósi Ildikó alakítja, aki 2014-ben a szentpétervári Mihajlovszkij Színházban debütált a cigányasszony megformálójaként. 

Az Eiffel műhelyházi est karmestere Denis Vlasenko, nemzedékének legfoglalkoztatottabb orosz dirigense. 

 

Opera a Mozdonycsarnokban

Az est különleges helyszínéül az Eiffel Műhelyház fogadótereként funkcionáló Mozdonycsarnok szolgál, amely mobil nézőterével csaknem ezer ültetett néző befogadására képes. 

A trubadúr koncertszerű előadásának általános jegyértékesítése október 26-án 10 órakor indul a dalszínház honlapján és az Operaház jegypénztáraiban. Az elővásárlás ezt megelőzően két nappal, október 24-én 10 órától veszi kezdetét, amiben az intézmény támogatói, a dalszínház hűségprogramjában Fortissimo szintet elérők, valamint az OperApp mobilalkalmazással rendelkező nézők vehetnek részt. 

 

Borítókép: Anna Netrebko és Andrea Chenier (Fotó: Berecz Valter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.