Az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tiszteleg az Operettszínház

November 4-én, nemzeti gyásznapunkon az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának évfordulóján az áldozatokra emlékszik a Budapesti Operettszínház. Ebből az alkalomból és a harcokban elesett hősök tiszteletére aznap este 19 órától újra hallható lesz Andrew Lloyd Webber Requiem című műve a Budapesti Operettszínházban.

2023. 10. 31. 17:00
null
Fotó: Mahunka Balazs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű musicalszerzőnek édesapja emlékére írt miséje nem először szólal meg az Operettszínház művészeinek tolmácsolásában. A színház 2021. évi adventi hangversenyén megtisztelték a társulatot a történelmi egyházak képviselői, köztük Horváth Zoltán protonotárius kanonok esperes. A terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-plébiániatemplom plébánosa akkor elmondta: régóta dédelgetett álma, hogy templomi, liturgikus környezetben, a szentmise részeként mind többen hallhassák az évtizedek óta a világ minden táján töretlen sikernek örvendő zeneművet. Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója – aki korábban maga is énekelte a Requiem tenorszólóját – nyitott volt a felvetésre, hiszen meggyőződése szerint a színház művészei, zenekara, énekkara, szólistái készen állnak arra, hogy magas nívón előadják a darabot. 

Így magyarországi templomi környezetben először 2022. november 2-án, halottak napján csendült fel a Requiem, majd november 4-én az Operettszínházban, egy megindító musicalgálával együtt került színre. 

A nagy sikerre tekintettel a színház idén húsvétkor ismét műsorra tűzte Webber kompozícióját, a feltámadáshoz kapcsolódó klasszikus zenei részletekkel együtt. 

A november 4-én, 19 órától kezdődő ünnepélyes gálakoncert első részében elhangzik Andrew Lloyd Webber Requiemje, Fischl Mónika, Ninh Duc Hoang Long és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei: Csapó Zsombor, Kovács-Gombos Domonkos, valamint a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara előadásában. Az est második felében musicalgálával várja a közönséget Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Nádasi Veronika, Sándor Péter és Szomor György, akik többek között olyan népszerű musicalekből és rockoperákból énekelnek részleteket a nézőknek, mint a Jézus Krisztus szupersztár, Az operaház fantomja és az István, a király. A Budapesti Operettszínház Zenekarát és Énekkarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, az énekkar karigazgatója Szabó Mónika. Az Operettszínház november 4-i előadása minden bizonnyal lélekemelő este lesz minden néző számára.

Borítókép: (Forrás: Budapesti Operettszínház)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.