Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Filmes kedvcsináló plakátokkal

A már a mozikban látható Cicaverzum című abszurd magyar vígjátékhoz különleges kedvcsináló készült. Az október 25-től 31-ig a Restro Puskinban látható plakátkiállítás alkotói képes játékra hívják a mozilátogatókat, mivel ebben az esetben a plakát alakítja ki az első benyomást bennünk.

Forrás: magyar.film.hu2023. 10. 25. 17:00
A Cicaverzum című fil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárlaton a Filmintézet Képzési Igazgatóság Fast forward programjának filmplakát-készítő workshopján 2022-ben készült plakátok láthatók. Az alkotók, akik ezen a műhelymunkán részt vettek, egy rövid kivonat alapján tervezhettek filmplakátot az akkor még csak készülőfélben lévő nagyjátékfilmhez, a Cicaverzumhoz, az OPLA grafikusainak vezetésével.

Törőcsik Franciska a Cicaverzumban
Képkocka a filmből. Forrás: Forum Hungary/Cicaverzum

A műhelymunka során elkészíthették a különböző vázlatokat, majd a plakátok tervezésére, technikai kivitelezésére manuális technikák használatával volt lehetőség. A plakátok digitális feldolgozása, azaz az utómunka, a retusálás és a tipográfiai feladatok otthon történtek, amelyhez a workshop vezetői további konzultációt biztosítottak.

Szeleczki Rozália első filmje, azaz Fáni és Mihály szerelmének egy rapper macskával megbolondított története izgalmas hátteret és változatos képi játékokat kap a filmes plakátkiállításnak köszönhetően.

 

A plakátok alkotói:

Faur Elina, Habony Ágota, Icsa Vivien, Imre Zsófia, Kecskés Kristóf, Ládi Brigitta, Máthé Erika, Pataki Lili, Simor Péter, Tálas Vanda, Tóthová Veronika, Turóczi Panka, Várnay Zsuzsanna

 

Borítókép: A Cicaverzum filmes plakátjának részlete (Forrás: Forum Hungary)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.