Ismét Budapesten a Rome

Az énekes és multiinstrumentalista Jerome Reutert sem hagyta hidegen az utóbbi időszak történelmi drámája: legfrissebb alkotásainak középpontjában az ukrajnai helyzet áll. A Gates of Europe című albummal turnézó zenekar azonban nemcsak témaként foglalkozik a háborúval, hanem adományokat is gyűjt az ukrajnai menekültszállások számára.

Forrás: LiveNation2023. 10. 25. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jerome Reuterék muzsikája melankolikus, sőt drámai hangulattal várja a rajongókat, ráadásul dalaik gyakran világirodalmi tematikájúak – Albert Camus- vagy éppen Jean Genet-idézetekkel, -utalásokkal találkozunk náluk. Mondhatjuk posztindusztriális vagy neofolk zenének is ezt, melyet a dallamos baritonhang különös hatásokkal gazdagít. És bár a Rome korábbi számaiban aktuális közéleti vonatkozású szövegrészeket is találunk – reagáltak például a spanyol polgárháború kapcsán is –, a friss dalok már az ukrajnai háború eseményeinek hatására születtek.

Jerome Reuter portré, ROME zenekar,
Jerome Reuter. Fotó: Kinga Hendzel/LiveNation

Jerome Reuter mindössze pár nappal az orosz invázió előtt, 2022 februárjában játszott szólóban Kijevben és Odesszában, azután pedig még ugyanabban az évben, júliusban visszatért Ukrajnába, hogy ezúttal adományokat is gyűjtsön a fellépésein. 2023 februárjában a Rome teljes zenekari felállásban utazott újra vissza, hogy az orosz támadás első évfordulóján két, immár legendássá vált koncertet adjon Kijevben és Lvivben.

Ami pedig az aktuális turnét illeti, nemcsak a 2005 novemberében alakult csapat új albumának dalait hallhatjuk majd, hiszen több Rome-klasszikus is elhangzik, hiszen pluszmeglepetéssel is várják a rajongókat. Legújabb számuk, a Yellow and Blue bizonyosan része lesz a repertoárnak. Érdemes tehát ellátogatni a 18. születésnapját ünneplő Rome novemberi koncertjére, melynek az őszi időjárás méltó alaphangulatot ad.

Borítókép: Jerome Reuter a Rome együttesben (Forrás: Facebook/Rome)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.