Kerámiakiállítás a Debreceni Református Nagytemplomban

Életkör-évkör címmel nyílt meg a debreceni Nagytemplomban október 1-jén, a vasárnapi istentisztelet után Molnárné Ötvös Tünde művész tanár tárlata. A kiállítás anyaga a művész népi motívumokkal ékesített dísztálaiból, illetve mesefigurákból, kisplasztikákból állt össze. Az eseményről a Hajdú-Bihar vármegyei hírportál számolt be.

Forrás: HAON2023. 10. 01. 21:54
Molnárné Ötvös Tünde művésztanár
Molnárné Ötvös Tünde művésztanár kiállítása megnyitóján a Debreceni Református Nagytemplomban (Forrás: Kiss Annamarie/HAON) Fotó: Kiss Annamarie/HAON Forrás: Kiss Annamarie/HAON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap tudósításában Molnárné Ötvös Tünde így vallott művészetéről, hitéről: – Az ember személyes élete Isten teremtett rendjében valósul meg. A teremtett világ csodálatos voltát élhetjük át nap mint nap, amikor rácsodálkozunk azokra az ajándékokra, amiket Isten ad számunkra az évnek minden ünnep- és hétköznapján emberi kapcsolatainkban, a természet szépségében, az igei üzenetekben. Alkotómunkámat ez a hitbeli meggyőződés határozta meg – nyilatkozta a művész tanár.

Molnárné Ötvös Tünde kisplasztikái
Molnárné Ötvös Tünde kisplasztikái a Debreceni Református Nagytemplomban. Forrás: Kiss Annamarie/Haon

– Református kazettás templomaink, valamint magyar népi műveltségünk középkorig visszanyúló művészeti értékeire úgy tekinthetünk, mint egy olyan vizuális jelrendszerre, amely éppen ezt az isteni rendet közvetíti és egyben Isten teremtett rendjére mutat az általános kijelentés alapján, amely megnyilvánul az évről évre megújuló természet szépségében, a világ világosságának máig ható megtartóerejében, amit mi a Lélek útján érthetünk meg. Alkotómunkám során, kerámiatárgyaimon ezeket a szívet gyönyörködtető jeleket igyekeztem újragondolni és továbbadni – fejtette ki művészi ars poeticáját Molnárné Ötvös Tünde.

Molnárné Ötvös Tünde kiállítása
Molnárné Ötvös Tünde kiállítása a Debreceni Református Nagytemplomban. Forrás: Kiss Annamarie/HAON


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.