Szabó Magda regényéből készült filmet mutat be a köztévé + videó

A közmédia a Nemzeti Filmintézettel együttműködésben vasárnaponként népszerű magyar filmeket tűz műsorára. Október 29-én kerül adásba a Pilátus című filmdráma is Dunán.

Forrás: MTVA2023. 10. 25. 22:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A filmet Szabó Magda azonos című regénye nyomán Dombrovszky Linda rendezte. Az alkotás a Los Angeles-i kelet-európai fesztiválon és a milánói filmfesztiválon is díjat kapott.

Pilátus
Képkocka a Dombrovszky Linda által rendezett Pilátus című filmből. Fotó: MTVA

A Pilátus a generációk közti meg nem értésről szól. 

A történet szerint az özvegy Anna, férje halála után a fővárosba költözik lányához, Izához. A sikeres és határozott nő – aki megszokta, hogy ő dönt mindenben – a saját elképzelése szerint rendezi be Anna életét, megfeledkezve arról, hogy anyja mit szeretne. Az író gazdag lélekábrázolását nem volt könnyű filmre vinni, Somogyi György és Szélesi Sándor forgatókönyvíróknak kihívást jelentett, hogyan mutassák be a történetet. Az érzéseket, hangulatokat jól közvetíti a film látványvilága, így követhető maradt a cselekmény. 

A 2020-ban bemutatott film vasárnap 21 órától lesz látható a Dunán.

A köztévé további vasárnap esti adásain a következő magyar alkotások kerülnek bemutatásra:

November 5., Trezor
November 12., Kék róka
November 19., Jutalomjáték
November 26., Szerdai gyerek
December 3., Hurok

Borítókép: Részlet a Pilátus (2020) című filmből (Forrás: MTVA)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.