Turi Attila átvette megerősítő oklevelét Novák Katalintól

Turi Attila, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a Sándor-palotában ünnepélyesen átvette Novák Katalin köztársasági elnöktől azt a megerősítő okiratot, melynek értelmében november 5-től ő az MMA új elnöke.

Forrás: MMA2023. 10. 17. 22:00
Novák Katalin és Turi Attila
Novák Katalin és Turi Attila Forrás: Magyar Művészeti Akadémia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MMA közgyűlése október 5-én választotta meg a köztestület elnökévé Turi Attila Kossuth- és Ybl-díjas építészt, az MMA rendes tagját, aki november 5-től 2026. november 4-ig tölti be a tisztséget.

Turi Attila megerősítésére a Sándor palotában került sor
Turi Attila elnöki megerősítésére a Sándor palotában került sor (Forrás: Magyar Művészeti Akadémia)


A Sándor-palota Tükörtermében megtartott ünnepi eseményen Turi Attila mellett jelen volt Csák János kulturális és innovációs miniszter; Kiss János, az MMA alelnöke; Richly Gábor, az MMA főtitkára, valamint Ferencz István, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja.


A Magyar Művészeti Akadémiáról szóló 2011. évi CIX. törvény szerint az MMA elnökét a magyar állampolgárságú tagok közül három évre a közgyűlés választja; őt tisztségében a köztársasági elnök megerősíti. Az elnök legfeljebb egy alkalommal újraválasztható.

 

Borítókép:  Novák Katalin adta át Turi Attila megerősítését (Forrás: Magyar Művészeti Akadémia)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.