Csomós Marira emlékezik a közmédia

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészt, a 2017-ben Nemzet Színésze címmel kitüntetett Csomós Marit a Kulturális és Innovációs Minisztérium saját halottjának tekinti, élete és munkássága előtt a közszolgálati csatornák is tisztelegnek róla szóló műsorokkal.

Forrás: MTVA/KIM2023. 11. 19. 16:30
Csomós Mari
Csomós Mari Forrás: radnotiszinhaz.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közmédia változatos film- és műsorkínálattal idézi fel Csomós Mari meghatározó alakításait és a hazai színjátszásban megkerülhetetlen személyiségét. A színművészre a Dunán november 19-én 13:55-kor kezdődő Szabadság tér 56 című filmdrámával emlékeznek meg, majd 22:35-kor a 141 perc a befejezetlen mondatból című filmjét adják, amely első filmszerepe volt, és átütő sikert hozott neki. 

Csomós Mari, a nemzet színésze előtt tisztelegnek
Csomós Mari, a Nemzet Színésze előtt tisztelegnek. Fotó: Kallos Bea


A Duna World november 20-án 11.05-kor a Teréz című tévéjátékot tűzi vele műsorra, ugyanezen a napon az M5 kulturális csatorna 21.35-től az élete legnehezebb szerepét jelentő alkotást, az 1984-es Boldogtalanokat vetíti, amelyben Gobbi Hildával és Sinkó Lászlóval látható. 
A Kossuth Rádió szintén november 20-án emlékezik meg Csomós Mariról a 15.30-kor kezdődő Kalendáriumban, valamint a 19.30-kor az Aranyemberek című műsor egyik róla szóló, korábbi adásával.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Nemzet Színésze nyolcvanéves volt, tehetségének sokszínűségét bizonyítja, hogy minden szerepében kiváló volt.

Bár szerepet soha nem kért, szerepálmai mind rátaláltak. 
Az 1964-ben indult filmes karrierje kortársaihoz képest kevesebb darabot számlál, de a közönség olyan produkciókból emlékezhet rá, mint a Még kér a nép, a Jadviga párnája, az Állítsátok meg Terézanyut!, a Sorstalanság vagy a 2015-ös Anyám és más futóbolondok a családból. 
 

A színésznő majdnem hatvan éve kezdődött televíziós karrierje során pedig többek közt olyan népszerű sorozatokban szerepelt, mint a Nyolc évszak és a Kisváros.

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőt, érdemes művészt, a Nemzet Színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját saját halottjának tekinti.

 

Borítókép: Csomós Mari (fotó: Radnótiszínház.hu)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.