Jevgenyij Koroljov-koncert december 5-én a Zeneakadémián

Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat utolsó hangversenyén, 2023. december 5-én Jevgenyij Koroljovot köszönthetjük a Zeneakadémia Nagytermében.

2023. 11. 24. 13:00
Jevgenyij Koroljov
Jevgenyij Koroljov Fotó: Szőllősi Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fazil Say hatalmas sikere után, amikor a Müpában 1600 néző állva ünnepelte a török zongoraművészt, ezúttal a Zeneakadémia Nagytermében hallhatjuk újra a Goldberg-variációkat. 

Jevgenyij Koroljov ezúttal a Goldberg-variációkat adja elő
Jevgenyij Koroljov ezúttal a Goldberg-variációkat adja elő. Fotó: Zeneakadémia.hu

Jevgenyij Koroljov a nemzetközi zenei élet különleges jelensége,

hallgatóközönségét látványos attitűdök nélkül, rendkívüli művészi és interpretációs képességével és a tolmácsolt művek lenyűgöző spirituális megértésével győzi meg. A világhírű zongoraművész vallja, hogy az igazi művészet több a tökéletes színvonalú technikai megvalósításnál. Az érzelmi hatás átadása nélkül elvész a zene igazi mondanivalója. 

Bach A fúga művészete Jevgenyij Koroljov által készített CD-felvételére Ligeti György világhírű zeneszerző emlékezetesen reagált: 

ha csak egyetlen CD-t tudnék magammal vinni egy lakatlan szigetre, akkor Koroljov Bach-felvételét választanám, mert még az éhségtől és szomjúságtól elepedve is egyre csak ezt a felvételt hallgatnám újra és újra, egészen az utolsó leheletemig

 

Az MVM Koncertek – A Zongora-sorozat 2024-es év vendégművészei a Müpában Grigorij Szokolov, Piotr Anderszewski, Bogányi Gergely és Balázs János lesznek.

 

Borítókép: Korunk egyik legkiválóbb Bach-játékosa (fotó: Szőllősi Mátyás)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.