Összjáték a K11 Laborban

Összjáték címmel nyílik meg a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának aktuális bemutatkozó kiállítása. A tárlaton az idei évben a stúdióba felvételt nyert nyolc fiatal alkotó és elméleti szakember mutatkozik be. Az eseményt Csala Károly Vencel költő nyitja meg 2023. november 14-én, kedden 19 órakor a K11 Laborban.

2023. 11. 10. 14:00
Cseke Tamás alkotása a K11 Laborban
Cseke Tamás alkotása a K11 Laborban Fotó: Cseke Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A zenében az összjáték kifejezését arra használjuk, amikor minden hangszer egyszerre szólal meg egy adott pillanatban, és a hangok kakofón káosza helyett az eltérő dallamok egymást kiegészítve egy harmonikus összhangzást hoznak létre.

Kovács Edmond K11 Labor
Kovács Edmond egyik kiállított alkotása a K11 Labor új tárlatán. Fotó: Szalai Eszter

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója, az FFS évente megrendezett bemutatkozó kiállításán ezúttal hat alkotó munkái láthatók a K11 Laborban.

 A tárlat létrejöttét a kölcsönös párbeszédre való nyitottság jellemzi: a folyamat az alkotók és a kurátorok között egy olyan összjáték, amelynek során a különféle látásmódok, az eltérő elképzelések darabkái idomulnak egymáshoz.

A témák különbözőek, a használt apparátus – hangszer – viszont ugyanaz. 

A kiállított művek olyan kérdéseket járnak körbe, amelyek aktuálisan foglalkoztatják a fotográfusokat, mégis együtt, harmonikusan, egy térben kell megszólalniuk.

Az FFS új tagjai: Cinthya Dictator, Cseke Tamás, Kovács Edmond, Lantos Olivér, Lengyel Zsanett, Szakács Emese Bíborka, Szövérffi Adrienn, Varga Krisztián. Az Összjáték című tárlat kurátorai Lengyel Zsanett  és Szakács Emese Bíborka (Capa Központ). A kiállítás megtekinthető 2023. november 15. – 2024. január 11. között a Király utcában található K11 Laborban.

 

Borítókép: Cseke Tamás alkotása a K11 Laborban 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.