Ismét Vidnyánszky Attilát választotta elnökévé a Magyar Teátrumi Társaság

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) őszi, tisztújító közgyűlését tagszínházuk, a Magyar Állami Operaház látta vendégül az Eiffel Műhelyház épületében.

Forrás: MTI2023. 12. 05. 20:00
EA__4962
2023.08.26. Budapest Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzeti Színház igazgatója. Magyar Nemzet/Éberling András Fotó: Éberling András Forrás: MN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvényen egy új tag: a Budapest Bábszínház felvételéről döntöttek, így most már 88 tagot számlál az egyesület.

IGY_8348
Szabó László, az MTT titkára 2022. március 16-án Békéscsabán, a Jókai Színház gáláján. Fotó: Békés Megyei Hírlap/Imre György

Az ülésen Szabó László, az MTT titkára bemutatta a szervezet elmúlt öt évben végzett munkáját. 

A közgyűlés az elnöki posztra ismét bizalmat szavazott Vidnyánszky Attilának, a Nemzeti Színház vezérigazgatójának. 

Az alelnöki posztokra megválasztották dr. Bakos-Kiss Gábort, a Győri Nemzeti Színház igazgatóját, Fekete Pétert, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ igazgatóját, Kis Domonkos Márkot, a Déryné-program igazgatóját, Pataki Andrást, a Kecskeméti Nemzeti Színház művészeti vezetőjét és Szabó Ágnest, a Gózon Gyula Kamaraszínház igazgatóját. Az új elnökség mandátuma öt évre szól.

A rendezvényen meghívottként részt vett dr. Karasszon Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkárságának művészeti főosztályvezetője.

A közgyűlés több kérdésben is konzultált, mint például a magánszínházak finanszírozási kérdései és az Országos Színházi Találkozó megszervezése.

Borítókép: Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzeti Színház igazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke (Fotó: Éberling András)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.