Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo
A Cinemira ünnepi online különkiadással készült karácsonyra

Lengemesék, Téli kölykök, Takarás – kedvelt filmek az ifjúsági streamingen

Magyar Nemzet
Forrás: Cinemira
2023.12.06. 12:00 2023.12.06. 12:50
Lengemesék, Téli kölykök, Takarás – kedvelt filmek az ifjúsági streamingen

Hazánk egyetlen Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválja, a Cinemira az ünnepek alatt ajándékkal készül: egy hónapig, december 6. és január 6. között online különkiadást tart. Az ünnepi időszakban 16 fiataloknak szóló kisfilm és animáció érhető el idei programjukból ingyenesen a Cinemira stream platformján korosztály szerinti keresési lehetőséggel.

A Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál 2023-as versenyfilmjeiből nyújt ingyenes válogatást, hogy minél több fiatal nézőhöz eljuttathassa a mókás, tanulságos és elgondolkodtató kisjátékfilmeket, animációkat a streaming aloldalán keresztül, ahol életkori ajánlás szerint böngészhetők a filmek.

Lengemesék
A népszerű magyar rajzfilmsorozat, a Lengemesék egyik képkockája. Forrás: YouTube/Lengemesék

A Cinemira KIDS idei filmjei közül látható a népszerű magyar rajzfilmsorozat, a Lengemesék Az ismeretlen gyógyító című epizódja, amely megosztva a fesztivál legjobb magyar gyerekfilmjének díját is elnyerte, 

a Téli kölykök című, nyuszikról szóló kedves stop-motion animáció és a Béküljünk ki: Behavazva című történet, amely két civakodó szomszédról és az összefogás erejéről mesél.

A kamaszoknak Cinemira TEEN versenyéről frissen érkezik a Berlinalét is megjárt Szemem sarka című animáció, amelyben egy fiú képzeli el lehetséges életét a buszon vele szemben ülő lánnyal, valamint a Takarás, a Reflektorfény és a Lights című magyar alkotások is.

A fesztivál idén először külön versenyt rendezett a középiskolások és gimnazisták által készített diákfilmeknek is, a kategória nyertesei, köztük az Old House is megtekinthető.

A Cinemira ünnepi különkiadásának teljes kínálatát itt lehet böngészni, a filmek 2024. január 6-ig lesznek elérhetők.

 

Borítókép: A Cinemira ünnepi online különkiadással készült karácsonyra (Forrás: Cinemira)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.