Alec Baldwin ismét bíróság előtt

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt ismét vádat emeltek Alec Baldwin színész-rendező ellen egy 2021. októberi filmforgatáson történt haláleset miatt.

Forrás: MTI2024. 01. 20. 8:00
BALDWIN, Alec
Toronto, 2018. szeptember 10. Alec Baldwin amerikai színész a The Public címû film bemutatóján, a 43. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. szeptember 9-én. (MTI/EPA/Warren Toda) Fotó: WARREN TODA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész elleni újabb büntetőeljárásról Új-Mexikó állam vádesküdtszéke döntött Santa Fe-ében a különleges ügyészek kezdeményezésére, akik egy új fegyverszakértői vizsgálat eredménye nyomán újították meg a vizsgálatot.

BALDWIN, Alec
2018. szeptember 7-én készített kép Alec Baldwin amerikai színészről, amint az amerikai nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elődöntőjét nézi New Yorkban. Baldwin egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette az új-mexikói Santa Fében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt. (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

Alec Baldwin ellen tavaly áprilisban egyszer már ejtették a gondatlan emberölés vádját. Akkoriban a fegyverszakértői vizsgálat alapján megalapozottnak látták a művész magyarázatát, miszerint nem volt köze ahhoz, hogy a Rust című western forgatásán éles lőszerrel töltött pisztoly elsült és Halyna Hutchins operatőr halálát okozta.

Az újabb vád lőfegyver hanyag kezeléséről, és a szükséges óvatosság hiányáról szól. Az ügyészség arra is hivatkozik, hogy egy új fegyverszakértői vizsgálat kizárta, hogy a tragédiát okozó kelléktárgy anélkül elsülhetett, hogy valaki meghúzta volna ravaszát.
Alec Baldwin az eredeti nyomozás során, és több interjúban is azt állította, hogy ugyan hátra húzta a fegyver kakasát, ám a pisztoly anélkül működésbe lépett, hogy a ravaszt meghúzta volna.
A Rust című film forgatását mintegy másfél év szünet után tavaly áprilisban indították újra új helyszínen, Montana államban.

Borítókép: Alec Baldwin amerikai színész a The Public című film bemutatóján, a 43. Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon 2018. szeptember 9-én (Fotó: MTI/EPA/Warren Toda)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.