Bogányi Gergely a Müpában folytatja

Bogányi Gergely január 31-én a Müpában újra várja a közönséget A zongora sorozat következő hangversenyén.

2024. 01. 13. 9:00
Bogányi Gergely
M5 Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csajkovszkij Gyermekalbuma, Beethoven Appassionata szonátája és Chopin b-moll szonátája után a zongoraest zárószámaként ez alkalommal is a közönség választhatja ki a majd elhangzó Chopin-keringőket és -noktürnöket. Különlegessége az estnek, hogy Bogányi ez alkalommal is a saját maga által fejlesztett zongorán fog játszani.

 

Bogányi Gergely január 4-én ünnepelte 50. születésnapját a Zeneakadémia Nagytermében, ahol hatalmas sikerrel zeneszerzőként is bemutatkozott. Január 31-én a Müpában újra nagyszerű programmal várja a közönséget A zongora sorozat következő hangversenyén. 

A Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész generációjának egyik legkiemelkedőbb alakja. Legfontosabb versenygyőzelme az 1996-os Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyen elért első helyezés volt.

Bogányi Gergely repertoárjából kiemelkedik Chopin, akinek összes szólózongorára írott művét két nap alatt eljátszotta a Müpában, de Liszt és Mozart műveinek előadása is jelentős súllyal szerepel életművében.
A koncertre 2024. január 31-én 19.30-kor várják az érdeklődőket.

Borítókép: Bogányi Gergely a M5 műsorában (Forrás: YouTube/M5)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.