Fókuszban: Krúdy Gyula

A határ menti irodalmat bemutató interaktív kiállítás jött létre a nyíregyházi Jósa András Múzeum épületének bővítésével: a tárlat középpontjában Krúdy Gyula és a Nyírség világa, a nyíregyházi, illetve a nyírségi vonatkozású irodalmi élet áll.

Forrás: Szon.hu2024. 01. 01. 18:00
Krúdy Gyula
Forrás: PestBuda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interaktív kiállítás tervezésében a legfontosabb cél a látogatók aktív bevonása, egy új, minden modern kívánalomnak megfelelő, a „játszva tanítás” elve mentén kidolgozott élményközpontú kiállítótér létrehozása volt. 

A nyíregyházi Jósa András Múzeum Fotó: ArtSpace

Az új kiállítótér funkciójában kiegészíti a Jósa András Múzeum kínálatát, növeli annak turisztikai vonzerejét. Építészeti megformálásában egyensúlyra törekszik a hagyományos és a kortárs dizájn között, s a kiállítási arculat is ennek mentén jön létre: archív képeket és dokumentumokat ötvöznek modern színvilággal, látványos installációs és arculati elemekkel.

Borítókép: Krúdy Gyula (Forrás: PestBuda)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.