Folytatódik a Dirty Slippers suliturné

Idén is folytatódik a Dirty Slippers suliturnéja, a zenekar január 19-én a Pestszentlőrinci Technikumban lép fel.

Forrás: MTI2024. 01. 15. 20:00
Dirty slippers
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lobó-Szalóky Lázárnak, a zenekar vezetőjének hétfői közleménye szerint 2011 óta már több mint négyszáz közoktatási intézménybe jutott el az együttes suliturnéja. Mint írta, a könnyűzenei koncerttel egybekötött drog-, alkohol- és HPV-elleni prevenciós programot a középiskolák vezetői is méltatják, a kezdeményezésre felfigyeltek a polgármesterek is.

Dirty Slippers
A Dirty Slippers munka közben egy gödöllői iskolában. Forrás: Facebook

Kiemelte, hogy számos kedvező visszajelzést kapnak a diákoktól, akik beszámoltak például arról, hogy a suliturnén elhangzott gondolatok hatására visszautasították a kokaint, valamint nem keverednek egyéjszakás kalandokba sem. Az énekes-gitáros, a suliturné program megalkotója hozzátette, hogy az idei évben minden eddiginél több suliturné-előadást kívánnak megvalósítani. A turné már több mint tíz éve tart, idén – amellett, hogy teljesítik a diákok és a pedagógusok meghívásait – megkeresnek olyan középiskolákat, ahol még nem jártak. 

A Covid miatt évek óta nem voltunk a Felvidéken, Erdélyben és a Délvidéken sem, reményeim szerint 2024-ben a határon túli magyar fiatalok számára is újra elérhetők leszünk

 – írta Lobó-Szalóky Lázár.

A Dirty Slippers suliturné programja januárban több budapesti középiskolában folytatódik, februárban pedig többek között Gödöllőn, Győrben és Esztergomban is lesznek előadások, mielőtt a zenekar visszatérne Angliába koncertezni.

Borítókép: A Dirty Slippers zenekar (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.