Idén is a IX. szimfóniával köszönti az újévet az Opera

Az Opera újévét immár 11. alkalommal dominálja a nevezetes IX. szimfónia előadása, amelyet idén a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Halász Péter vezényel. A koncert nemcsak január 1-jén, hanem 2-án is látható lesz este 8 órától az Operaházban.

2024. 01. 01. 16:00
Forrás: Opera.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A IX. szimfónia magyarországi bemutatóját anno az az Erkel Ferenc dirigálta, aki az intézmény első fő-zeneigazgatója volt. Minden évben más remek karmester – ezúttal Halász Péter – vezényli e művet, és az Opera együtteseinél mára nincs, aki jobban tudná ezt az alkotást idehaza, s aki ezáltal erőteljesebben és magabiztosabban tudná megfogalmazni a belefoglalt egyetemes értéket és üzenetet, amiért is e mű valóban tökéletes alkalom egy új év reményteli felütésére. 

Ez az előadás még abban is különlegességet hordoz, hogy ezúttal is belekerül annak a 28 oldalas mahleri jegyzetnek a tartalma, amely a szimfónia több pontján megerősíti a Beethoven-partitúrát

– olvasható az Opera oldalán.

Az esten – melynek házigazdája Ókovács Szilveszter – közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara, a szólisták Kolonits Klára, Schöck Atala, Horváth István és Palerdi András lesznek.

 

Borítókép: Újévi koncert az Operában (Forrás: Opera.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.