Sikeres a Nemzeti dobogó program

A Nemzeti dobogó a Kecskeméti Nemzeti Színház színház- és drámapedagógiai műhelye, amely 2022 januárjában indult azzal a céllal, hogy legyen egy műhelyük a gyermekeknek, diákoknak is. A város sok színházszerető fiatallal büszkélkedhet.

Forrás: Baon.hu2024. 01. 29. 8:00
A  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (Forrás:  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház hivatalos Facebook oldala)
A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (Forrás: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház hivatalos Facebook oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Katával a Hír FM beszélgetett.

A  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (Forrás:  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház hivatalos Facebook oldala)
Részlet a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház új darabjából, a Gianni Schicchiből. Fotó: Benkő Emese

Tóth Kata elmondta: a Nemzeti dobogó, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Dráma- és Színházpedagógiai Műhelye két éve indult. Azóta minden előzetes várakozást felülmúlt a program. 
 

Három diákcsoport ismerkedik a színház világával

Idén ősszel már három csoportot indítottak, itt a gyermekek és a fiatalok megismerhetik a színház színfalak mögötti világát. 

A legkisebbek sok játék közben találkoznak a színházban folyó szakmai munkákkal, míg a nagyobbakat már  fellépésekre készítik fel. 

A drámapedagógiai feladatok készségfejlesztő és önismeretet erősítő célokat is szolgálnak. A próbák során pedig kisebb statisztaszerepeket is kaphatnak a gyermekek a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház darabjaiban.


Kecskeméti színházpedagógia

Tóth Kata kiemelte: büszke arra, hogy a programmal immár a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színháznak is van olyan dráma- és színházpedagógiai műhelye, amellyel a legfiatalabbakat is el tudják érni. A fiatalok színi képzése így folyamatos a városban.

A  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház (Forrás:  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház hivatalos Facebook oldala)
A  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház táncpróbája. Forrás: Facebook/Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Jelenleg három fiatal csoportot is képeznek, a Szikra, a Mustra és a Dobogós csoport tagjait, akik így megkezdhetik a felkészülésüket akár a színi pályára is.

A teljes podcast adás a Baon oldalán érhető el.

 

Borítókép:A  Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház táncpróbája (Forrás:Facebook/Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.