A felnőtté válás kérdései bábfilmen

Az M2 Gyerekcsatornán lesz látható a Rozmaring kunyhó című népszerű bábsorozat. A nézők nemcsak a bábokat, de az őket mozgató bábosokat is láthatják. Napraforgó és az öt bájos guba története szerdától minden este 19.50-től lesz látható – írja a hirado.hu.

Forrás: hirado.hu2024. 01. 16. 7:14
bábfilmen
Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M2 Gyerekcsatorna kínálatában lesz látható a közmédia saját gyártású bábsorozata, a Rozmaring kunyhó – olvasható a hirado.hu oldalán

bábfilmen
Tizenkét epizód az első évad (Forrás: MTVA)

A produkció különlegessége, hogy a nézők nemcsak a bábokat, hanem az őket életre keltő bábművészeket – Főglein Fruzsinát, Kovács Domokost, Bartha Bendegúzt és Harkel Mártont – is láthatják. Ez a modern vizuális megoldás a bábszínpadon már bevett, de televízióban újítónak számít. A bábsorozat díszletében is újító szellemiséget képvisel: szerves, javarészt a környezetben lebomló anyagokból épült Kiss Borcsa díszlettervező kreatív ötletei alapján. 

Az első évad 12 epizódjának mindegyikében egy-egy konfliktus, élethelyzet jelenik meg. 

Hétköznapi eseményeken keresztül vet fel olyan lényeges témákat, amelyek a gyerekek életében gyakran előfordulhatnak, és az ő nyelvükön ad megoldást például a beilleszkedési problémákra, a gyász feldolgozására, a testvérek közötti konfliktus kezelésére, vagy a felnőtté válás kérdésére.

A Rozmaring kunyhó a 2022-es ABU Prizes nemzetközi díjátadó televíziós kategóriájának döntőjébe is bejutott a gyerekműsor szekcióban, a csendes-óceáni régió legkiválóbb, legszínvonalasabb műsorai közé. Tavaly ősszel a Let’s Grow Together európai kreatív gyermektartalom fesztiválon harmadik helyezést ért el a közmédia bábsorozata a hatéves kor alatti gyermekeknek szánt műsorok kategóriában.

 

Borítókép: A Rozmaring kunyhó titka sorozat jelenete (Forrás: MTVA.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.