Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Meghalt a Scorpions legendás dobosa

Az ikonikus zenész, James Kottak 61 esztendős korában hunyt el, a hírt a Scorpions is megerősítette.

Forrás: TMZ2024. 01. 09. 22:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig két héttel a 61. születésnapja után halt meg Louisville-ben az amerikai dobos, James Kottak, aki több neves rockbandában is játszott, mint például a Kingdom Come, rövid ideig a Dio, vagy a Warrant, de a legnagyobb hírnevet a Scorpions tagjaként jegyezhette fel, 1996-tól 20 éven át volt a némek hard rock gigász tagja – írta a Metal Sludge.

A Scorpions fénykorában, a 70-es évek végétől a 90-es évek elejéig Herman Rarebell ült a dobok mögött, ám ő úgy döntött, sok neki az állandó turnézás és kiszállt a csapatból, ekkor került az együttesbe Kottak.

Ő volt az egyetlen a német bandához a klasszikus korszak után csatlakozott zenészek közül, aki ismertségben, népszerűségben majdnem utolérte a Rudolf Schenker, Klaus Meine, Matthias Jabs hármast, a koncerteken nemcsak külön dobszolót játszhatott, hanem szinte egy Kottak-show-t adott elő „Kottak Attack” néven. Performanszának lényeges eleme volt a hátán található jellegzetes tetoválás a „Rock & Roll Forever” felirattal.

14 évig a Mötley Crüe botrányhős dobosa, Tommy Lee húga volt a felesége, Athena Bass és Kottak 2010-ben váltak el, meglehetősen viharos körülmények között.

A Scorpionstól alkoholproblémái miatt távozott, amelyet ő maga is elismert később. 2018-tól újra a régebbi zenekarában, a Kingdom Come-ban püfölte a dobokat.

A gyászhírt a lánya, Tobi is megerősítette a TMZ-nek, de a halál pontos okát nem közölték.

A Scorpions éppen a mai napon jelentette be, hogy 2024-es turnéjuk során Magyarországon is fellépnek.

 

Borítókép: James Kottak a „Kottak Attack” közben (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.