Végre bemutatják Japánban az Oscar-esélyes Oppenheimert

Az Oppenheimer a tavalyi év egyik legjobban várt bemutatója volt a rendező, Christopher Nolan személye, valamint az illusztris szereplőgárda, többek között Cillian Murphy, Emily Blunt, Robert Downey Jr. és Matt Damon miatt.

Forrás: Independent2024. 01. 27. 11:30
Oppenheimer Japán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az atombomba atyjáról szóló alkotás végül hatalmas siker lett, ám Japánban érthető módon nem lelkesedtek annyira a filmért, hiszen J. Robert Oppenheimer és tudóstársai nagy műve a történelem egyik legnagyobb pusztításához vezetett a kelet-ázsiai országban a II. világháború végén. 

Azonban most megtört a jég, ugyanis Nolan eposzát végre hivatalosan bemutatják a japán mozikban március 29-én.  

Ez a dátum nagyjából két és fél héttel az Oscar-gála után van, amelyen az Oppenheimernek nagy esélye van több díjat is bezsebelni, mivel tizenhárom jelölést gyűjtött be, köztük a legjobb film, a legjobb rendező és a legjobb színész és színésznő jelöléseket.

Az Oppenheimert azért nem lehetett eddig bemutatni Japánban, mert a témája erősen kötődik az 1945-ös hirosimai és nagaszaki atombombázáshoz – sőt, meg is jelennek benne ezek a tragédiák –, amelyek mintegy 200 ezer ember halálát okozták – írja az Independent.

Borítókép: Cillian Murphy mint Oppenheimer (Fotó: UIP-Duna Film)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.