Zeus Lego-kockákból építi meg egyik festményét

A Budapesten élő, venezuelai származású képzőművész január 20-án Lego-kockából építi fel a tavalyi Sziget Fesztiválon megalkotott festményét, a Goodbye Yellow Brick Road Z23-at.

Forrás: Kultúra.hu2024. 01. 13. 11:00
Zeus Salas
Zeus Salas Forrás: http://jesuiszeus.com/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zene, festészet, álmodozás és a búcsú a Lego-kockákból kitett, sárga köves úttól. Zeus Salas a Kultura.hu-nak adott interjút.
 

Zeus Salas
Zeus Salas I me mine Z23 című festménye. Forrás: Zeus Salas hivatalos oldala, jesuiszeus.com

 

A venezuelai festőművész Zeusz Salas beszámolt arról, hogy 2022-ben érkezett elsőnek festőként a Sziget Fesztiválra. A programfüzetben látta, hogy egy másik venezuelai művész, dj Joone is Budapesten van, így felkereste.

Odamentem hozzá, megismerkedtünk, onnantól kezdve pedig folyamatosan kapcsolatban voltunk, figyeltük egymás munkásságát, gondolkodtunk azon, hogy esetleg a jövőben dolgozhatnánk is közösen egy projekten.

– emlékezett vissza Salas.
 

A Salas megfestette Joone új albumának a borítóját, amely annyira elnyerte a zenész tetszését, hogy elhatározta, hogy vizuálisan is megreformálja kiadóját, az Acrylic on Canvast. Számos kép, lemezborító született így meg az elmúlt évben.

Salas interjújában beszélt arról is, hogy eme munkák során a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az album zenei hangulata, valamint borító összhangban legyen.

A kiadó kérése azonban az volt, hogy inkább absztrakt kompozíciókban gondolkodjam, olyanokban, amelyek jól felismerhetők, mint ahogy a zenében emlékszünk az egyes szakaszokra, amelyek a nagy egész koncentrált részei.

A venezuelai képzőművész azt is elárulta, hogy szeret kísérletezni, kilépni a komfortzónából, még akkor is, ha az új utakon járás nem mindig kockázatmentes.
 

Zeus Budapesten alkot
 

Beszámolt arról is, hogy fontosnak tartja, hogy műalkotásai sok emberhez eljussanak, ezért is szereti a kiállításokat, ahol a közönség találkozhat a képekkel és az alkotójukkal egyaránt. 

Lemezborítókból készült képei egy aukció során, decemberben leltek új gazdákra.


Zeus Salas elárulta, hogy a tekerd! nevű csoporttal lesz egy együttműködése január 20-án, Lego-kockákból megépítik a Goodbye Yellow Brick Road Z23 című festményét, amelyet tavaly a Sziget Fesztiválon festett.

 

A teljes interjú a Kultúra.hu-n érhető el.

 

Borítókép: Zeus Salas festő műhelyében (Forrás: jesuiszeus.com)

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.