A szürke fények poétája + exkluzív videó

A február 23-án nyitott, Benkő Imre hat évtizedre visszatekintő fotográfiai életművének bemutatója a Műcsarnok 2024-es programjának első kiemelkedő eseménye. A neves alkotó, a Sziget fesztivál örök krónikásának alkotói attitűdje rendszerint olyan fotósorozatok létrehozásában csúcsosodik ki, amelyek éveket, illetve nem ritka esetben évtizedeket ölelnek fel. A grandiózus tárlatban kirajzolódik, hogy képei mindvégig egy egyedi vizuális nyelven közvetítik mondanivalójukat, s rögtön felismerhető bennük az a csak Benkő Imrére jellemző perspektívahasználat vagy látószögválasztás, amely az ő érzékeny és humorral fűszerezett szemléletmódjából fakad. Lapunkat Tulipán Zsuzsanna kurátor kalauzolta a retrospektív tárlatban

2024. 02. 24. 6:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az április 7-ig látható kiállításon több szubjektív és kurátori tárlatvezetés lesz, február 25-én például Bartis Attila József Attila-díjas magyar író, fotográfus vezeti az érdeklődőket a fotográfus életművében. 

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina

Borítókép: Látogató a tárlaton (Forrás: Esztergályos Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.