Csak intimitáskoordinátor jelenlétében vállalna erotikus jelenetet Kate Winslet

Kőkemény véleménye van a meztelen jelenetekkel kapcsolatban az Oscar-díjas Kate Winsletnek, aki szerint minden olyan forgatáson intimitáskoordinátorra lett volna szükség, amikor szexuális szituációt kellett előadnia a kamerák kereszttüzében, legyen szó látványos, teljes meztelenséget ábrázoló jelenetekről, akár szelídebb, puszta csókjelenetekről.

Forrás: Origo2024. 03. 10. 10:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó kiszúrta, hogy a 48 esztendős színésznő a The New York Timesnak nyilatkozott az erotikus jelenetekkel kapcsolatban. A cikk hangsúlyozza, hogy ezek a szakemberek mintegy koreográfusként jelennek meg, és csupán az intim jelenetekre koncentrálnak. A hitelesség kedvéért meg kell tervezni ezeket a pikáns szituációkat, akárcsak más részleteket egy-egy alkotásban. Az intimitás-koordinátor ezekben a helyzetekben azért van, hogy garantálja a biztonságot a forgatáson, és fenntartsa a személyes határokat a színészek között.

Jól jött volna egy intimitáskoordinátor minden egyes alkalommal, amikor szerelmi jelenetet kellett csinálnom, vagy részben meztelennek kellett lennem, vagy akár egy csókjelenetet kellett csinálnom. Jó lett volna valaki, aki mellettem áll, mert mindig ki kellett állnom magamért

– nyilatkozta Winslet. 

A lap emlékeztet írásában, hogy a művésznő mára már kivívta magának a kellő tekintélyt ahhoz, hogy kiálljon magáért, de ismeretlen, fiatal színészként még nehéz volt nemet mondani a rendezők vagy producerek kérésére, hiszen nem akart elesni egy esetleges vita miatt egy-egy szereptől. A beszélgetésben hangsúlyozta, bárcsak lett volna bátorsága, hogy ifjú művészként megszólaljon az intim jelenetek során, és azt mondja: – Nem szeretem ezt a kameraállást. Nem akarok itt állni teljesen meztelenül. Nem akarom, hogy ennyi ember legyen a szobában. Azt akarom, hogy a köntösöm közelebb legyen.

A intimitáskoordinátor alkalmazása mára már a magyar filmgyártásban is megjelent, ugyanis a Megafilm által készített Tündérkert-sorozatban is alkalmaztak ilyen szakembert. 

Borítókép: Kate Winslet és Leonardo DiCaprio a Titanic című szuperprodukcióban bújt össze a kamerák előtt (Forrás: 20th Century Studios)

A Kate Winslet főszereplésével készített új sorozat, A rezsim első része már látható az HBO Maxon, a többi epizód hétfőnként érkezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.