Székely vágta, idén tizenharmadjára

Június 21–23. között szervezik meg immár tizenharmadjára a székelyföldi rendezvényt a háromszéki Óriáspince-tetőn. A 13. Székely vágta többek közt koncerttel, rockoperával, íjász- és kaszkadőrbemutatókkal is kiegészül.

Forrás: MTI2024. 04. 14. 14:00
A 13. Székely Vágta június 21-23 között kerül megrendezésre.
A 13. Székely Vágta június 21-23 között kerül megrendezésre. Forrás: szakelyvagta.ro
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Székely vágta fő programja ezúttal is a futam, emellett lesz Kishuszár vágta, Góbé futam, Góbé olimpia, lovasbirkózás, huszár ügyességi verseny, agárfuttatás, lovaskaszkadőr- és lovasíjász-bemutató, gyermekprogramok, kézműves vásár.

Az idei már a tizenharmadik Székely Vágta lesz
Az idei már a tizenharmadik Székely vágta lesz. Fotó: Kátai Edit

A Székely vágta programjai

A székelyföldi rendezvényen a Nemzeti Lovas Színház Honfoglalás című rockoperáját is láthatja a közönség, valamint az Új Bojtorján zenekar is fellép Pomázi Zoltán vezetésével.

A vágta kommentátora idén is Bajkó Tibor és Nagy Endre, újdonságként pedig román nyelvű kommentár is lesz a futamról Dan Manolachescu révén.

A nevezés már elindult, a lovasok május 31-ig jelentkezhetnek az online regisztrációs felületen. A nevezési díj 1200 lej (94 ezer forint) és a nevező településnek kell befizetnie.

A versenyre bármely Kovászna, Hargita vagy Maros megyei településnek nevezhet egy csapatot. 

Minden csapat három személyből (lovas, kísérő és csapatvezető) és egy lóból áll. Versenyző lehet bárki, aki betöltötte 18. életévét.

A Kishuszár vágtán idén két korosztálynak indul külön futam, a 10–13, valamint a 14–17 éveseknek. A Székely vágta és a Kishuszár vágta legjobbjai kijutnak a Nemzeti vágtára is.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.