A Wacław Felczak Alapítvány két év után ismét zenei pályázatokkal jelentkezik

Farkas Gábor Liszt Ferenc-díjas zongorista és Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, Balázs Elemér zongorista, az Emszt/Koszowski Duó, a mïus, valamint Illényi Katica csak néhány név azok közül, akik az elmúlt években Felczak-lemezt adtak ki. Most újra van lehetőség a magyar–lengyel barátság eszméjét átörökíteni kívánó Wacław Felczak Alapítványhoz pályázni, és lengyel vonatkozású albumot kiadni vagy koncertet szervezni.

2024. 04. 24. 21:00
Forrás: Wacław Felczak Alapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakmai zsűriben új tagként debütál Bognár Szilvia énekes, társai az értékelésben a korábbi évekhez hasonlóan Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, az MMA rendes tagja, egyetemi docens, Tóth Tibor könnyűzenei menedzser, fesztiválszervező, és az alapítvány kuratóriumának tagja Rosonczy-Kovács Mihály, Junior Príma-díjas népzenész, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatója lesznek.

A pályázati formától függően akár 1,3 millió forintos támogatásra április 30-ig van mód jelentkezni a wfa.hu oldalon keresztül. Eredményhirdetés májusban, a projekt megvalósítása pedig október 15-ig lesz lehetséges.

A zenei pályázatok mellett újra elérhetőek az alapítvány lengyel–magyar vagy lengyel témájú tematikus folyóiratszámok, valamint könyvek kiadását támogató pályázatai is. Utóbbiak között újdonság a lengyel rajzfilmsorozatról, a Varázsceruzáról elnevezett gyermek- és ifjúsági könyvek kiadását ösztönző pályázat. 

A pályázatok online nyújthatók be a wfa.hu oldalon keresztül, ahol megtalálhatóak a további részletek és a pályázati kiírások is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.