Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Tizenhárom perces vastaps Cannes-ban egy testhorrornak

Az amerikai színésznőt olyan filmklasszisokból ismerheti a közönség, mint A skarlát betű vagy a Mesék a kriptáról. Demi Moore legújabb filmjét most a 2024-es cannes-i filmfesztivál közönsége üdvözölte tizenhárom percig tartó vastapssal.

2024. 05. 24. 9:00
13 perces vastaps Cannesban! Demi Moore legújabb filmje egy testhorror. Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A horrorfilmekért lehet rajongani vagy éppen nagyon viszolyogni, az biztos, hogy számos fajtája van az egyszerű szituatív ijesztgetéseken alapulótól kezdve a pszichológiailag a nézőnek is feladványt adón át egészen a testhorrorig. A cannes-i filmfesztivál mindig az év egyik legjobban várt eseménye a filmes szakmában, ahol idén Demi Moore főszereplésével mutatták be a The Substance című alkotást. A film hatalmas sikert aratott, hiszen vetítését követően 13 perces vastapsot kapott a már 77. alkalommal megrendezett fesztiválon.

Bemutatták Demi Moore főszereplésével a The Substance című testhorrort
Bemutatták Demi Moore főszereplésével a The Substance című testhorrort Cannes-ban. Fotó: Hans Lucas via AFP

Testhorrorban remekel Demi Moore

Demi Moore új filmje egy idősödő hírességet mutat be, aki egy végletekig vitt kozmetikai fejlesztésre szánja magát, vagyis a testét. 

A téma és maga a film egészen megosztó, azonban a filmfesztiválok krémjének tartott cannes-i eseményen a nézőközönség 13 perces tapssal jutalmazta a filmet és annak sztárját. 

A színésznő néhány éve még munka nélkül maradt – a hazai sajtó is cikkezett róla, azonban úgy tűnik, most sikerült hatásosan visszatérnie a képernyőre. A mostani alakítása miatt azonban felmerült a szakemberekben, hogy esetleg Oscar-díj esélyes a már 61 éves színésznő. Hogy valóban nyerhet egy arany szobrocskát, ami a szakma csúcsát jelentené számára, az a jövő zenéje, azonban szép sikernek tekinthető a franciaországi visszajelzés is. 

A film alkotója Coralie Fargeat francia filmrendező és forgatókönyvíró, akinek legismertebb filmje A bosszú, ami számos díjat bezsebelt független fesztiválokon.

A mostani, második nagyjátékfilmjével feltehetően sikerült a testhorror műfajában egy referenciaművet megalkotnia. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.