Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

A West Side Story sztárját gyászolja Hollywood

Rövid betegség után, 88 éves korában elhunyt a West Side Story népszerű alakja, Tony Mordente. A színész nemcsak a feledhetetlen filmmusicalben, de számos színpadi műben, filmben játszott, színészként, táncosként, koreográfusként is bizonyította tehetségét, sőt rendezőként is fontos szerepe volt az amerikai filmgyártásban.

2024. 06. 15. 17:00
A West Side Story népszerű alakja, Tony Mordente
A West Side Story népszerű alakja, Tony Mordente Forrás: Youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tony Mordente szerepelt a Broadway és a West End produkcióiban és a West Side Story filmváltozatában. Ennek próbái során ismerkedett meg későbbi feleségével, Chita Riverával, aki Anitát alakította az eredeti Broadway-szereposztásban. A színpadi változatban Mordente A-Rabot, a filmben pedig Akcion-t alakította. 

Az eredeti szerepét akarta eljátszani a filmben, és nagyon csalódott volt, hogy Action lett. Megkérdeztem, miért változtatták meg a szerepét, de azt felelte: soha nem kérdezek ilyesmikről, mert előfordulhat, hogy nem tetszik a válasz. Ettől függetlenül a végén nagyot alakított

–  írta a Broadway színháztörténetét jól ismerő zenész, színész, író és rádiós műsorvezető, Seth Rudetsky a Playbillben.


Mordente az 1970-es évek közepén pályát váltott és televíziós rendezőként kezdett dolgozni. Munkái közé tartozik a Rhoda huszonkilenc epizódja, a Matlock tíz epizódja, a Walker, a Texas kopó harminchét epizódja, az A-csapat öt epizódja, A szerelemhajó négy epizódja, de részt vett a Hetedik mennyország vagy a Családi kötelékek megalkotásában is. 
Az amerikai filmes rövid betegség után, 2024. június 11-én, 88 éves korában hunyt el. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.