Charlie Watts 83 éves lenne

A The Rolling Stones dobosaként híressé vált Charlie Watts ma lenne 83 éves. Összeállításunkban rá emlékezünk.

2024. 06. 02. 6:30
Rolling Stones concert in Berlin
Charlie Watts, a The Rolling Stones dobosa ma lenne 63 éves. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Charlie Watts 1941. június 2-án született az Egyesült Királyságban, Londonban. Édesapja teherautó-sofőrként dolgozott. Már egészen fiatalon megmutatkozott a zene iránti érzékenysége, előszeretettel hallgatott jazzt is. Tinédzserként dobolni kezdett, később a Harrow Art School képzőművészeti főiskolán képezte tovább magát, de már grafikusi területen. Miközben szakmájában dolgozott, dobosként is játszott különféle helyeken, például klubokban is. 

A tehetséges zenész 2021 augusztusában, 80 éves korában hunyt el, de a legendás zenekar, a The Rolling Stones dobosaként örökre beírta magát a zenetörténetbe.

Út a The Rolling Stonesba

Charlie 1962-ben ismerkedett meg a híres zenekar tagjaival, majd 1963-ban csatlakozott hozzájuk – az együttesnek hivatalosan 1963 februárjától lett a dobosa. A zenekarnak igazi főnyeremény volt Watts, ugyanis számos lemezborítót készített és színpadképeket is tervezett, illetve képregényt is rajzolt.

A többrétű szakmai elismertség mellett magánélete is sikeresnek bizonyult. 1964-ben vette feleségül Shirley Sepherdet, akivel 57 évig éltek boldog házasságban. Charlie Watts halálhíre néhány éve bejárta a világsajtót, és számos ikonikus zenésztársa emlékezett meg a dobosról. Többek között Elton John is, aki az egykori Twitteren osztotta meg gondolatait Wattsról: 

„Sem Sir Mick Jagger, sem Keith Richards, sem Ronnie Wood nem volt jelen egykori zenésztársuk, a nyolcvanéves korában elhunyt Charlie Watts temetésén. A legendás dobos búcsúztatóján csak a szűk család vett részt a Nagy-Britanniában található Devonban. Jaggeréknek a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedések miatt Bostonban kellett maradniuk” – írtuk korábbi cikkünkben.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.