Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Botrány a Coldplay-koncerten: kifütyülték az énekest Bukarestben + videó

Az ötvenezres tömeg jó részének nem tetszett az énekes, akit a brit banda frontembere, Chris Martin a színpadra hívott. A Coldplay Magyarországon is fellép 16-án, 18-án és 19-én a Puskás Arénában.

2024. 06. 14. 12:57
Coldplay
Chris Martin, a Coldplay frontembere. Fotó: AFP/Mads Claus Rasmussen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán Bukarestben adott koncertet a brit rockegyüttes, a Coldplay. Szokásához híven a banda frontembere, Chris Martin ezúttal is meghívott egy fiatal előadót, hogy csatlakozzon hozzá a színpadon. Korábban előfordult, hogy egy utcazenészt, egy fogyatékkal élő művészt vagy egy fiatal énekest választott ki, esetleg egy rajongót hívott fel a színpadra.

Coldplay
Babashát fütyülte ki a Coldplay közönsége (Forrás: Facebook/Babasha)

A bukaresti Național Aréna szerdai közönségének tetszését azonban láthatóan nem nyerte el a meghívott maneleénekes, a 22 éves Babasha (a manele egy Balkánon, főleg Romániában elterjedt, népzenei alapú popműfaj). 

Az internetre felkerült videók tanúsága szerint a tömeg nagy része füttykoncerttel fogadta a produkciót, a fiatal énekes Păi Naa, Hát naa című dalát, amit Chris Martin zongorán kísért. 

A Maszol.ro beszámolója alapján a hangulat a Coldplay koncertjének későbbi részére is rányomta a bélyegét, Chris Martin lelkesedése is alábbhagyott, nem beszélt annyit a közönséghez, mint szokott. 

Babasha következő nap is fellépett, és aznap már kevésbé volt feszült a hangulat, de a rajongók közül sokan kritizálták Chris Martin akcióját, mondván, ők a Coldplay kedvéért mentek a koncertre, nem egy helyi énekes miatt.     

A Coldplay nemsokára Budapestre is ellátogat, 16-án (vasárnap), 18-án és 19-én is fellép a Puskás Arénában. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.