Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Folytatódik a Lázár Ervin-program

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az általános iskolás korosztály számára minőségi és értékalapú kulturális szolgáltatásokat biztosítson szervezett keretek között, ennek érdekében a 2024/2025-ös tanévben folytatódik a Lázár Ervin-program – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton.

Forrás: MTI2024. 06. 15. 16:00
Gyerekek a Soproni Petőfi Színházban
Gyerekek a Soproni Petőfi Színházban Fotó: Szalay Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány 2019-ben hívta életre a Lázár Ervin-programot, mely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden általános iskolás diák számára térítésmentes lehetőséget biztosít tanévenként egyszeri alkalommal egy kulturális programon való részvételre.

A kezdeményezésben érintett tanulóktól kapott visszajelzések alapján elmondható, hogy a meghirdetett előadások, foglalkozások rendkívül sikeresek voltak, a diákok valódi élményekkel gazdagodtak. A program sikerét mutatja, hogy négy év alatt több mint 2,2 millió gyermek vett részt az előadásokon. 


Az elmúlt öt év tapasztalatai alapján, a 2024/2025-ös tanévtől megújul a Lázár Ervin-program – áll minisztérium közleményében. A kormány célja, hogy minden, a programban részt vevő 1–8. osztályos gyermek hasonló színvonalú, minőségi előadó-művészeti programon tudjon eljutni.
A Lázár Ervin-program lebonyolítását a jövőben a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. és a Klebelsberg Központ közösen látja el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.