Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Jövő héten kezdődik a Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiválja

Június 21-én pénteken, idén 36. alkalommal kezdetét veszi Magyarország legnagyobb hagyományú, 1988 óta kihagyás nélkül, évente megtartott színházi seregszemléje, a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja.

2024. 06. 15. 19:02
Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja 2024
Immáron 36. alkalommal rendezik meg Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját. Forrás: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A népszerű eseménysorozat ezúttal is különleges, izgalmas, szórakoztató előadásokat kínál színházínyenceknek és fesztiválrajongóknak, a tartalmas kikapcsolódást választó pároknak, családoknak és baráti társaságoknak egyaránt. 

kisvárdai színházi fesztivál 2024 program
A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja idén június 21. és június 29. között várja az érdeklődőket számos színházi és kísérőprogrammal. Forrás: Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja

A 2024-es magyar színházak kisvárdai seregszemléjének programjai

A fesztivál programjában 26 előadás szerepel, amelyek közül 17 versenyben is indul. A közönség több helyszínen élvezheti a különféle műfajú előadásokat, köztük vígjátékokat, nagyoperetteket, drámákat, monodrámákat és egy világhírű musicalt. Az előadások helyszínei között szerepel a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, a zsinagóga és a Refi Színpad. A versenyelőadásokat öttagú zsűri értékeli, amelynek tagjai Elek Tibor irodalomtörténész, Lőkös Ildikó dramaturg, Nagy Katica színésznő, Pataki András rendező és Tapasztó Ernő színész-rendező. A zsűri az előadások utáni szakmai beszélgetéseken is részt vesz.

A színházi fesztivál díszvendége

A fesztivál idei díszvendége a megalapításának 25. évfordulóját ünneplő székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. A jeles alkalomhoz kapcsolódóan Felvonásokon át az idő címmel láthatják a színház elmúlt 25 évéről készült dokumentumfilmet. 

Semmelweis 

Ünnepi esemény lesz még Farkas Ibolya színművész 85. születésnapja és színészi pályájának 65 éves jubileuma. A művésznő tiszteletére műsorra tűzik Tatár Rózsa Ady és Adél című monodrámáját, a marosvásárhelyi Spectrum Színház előadásában. Bemutatják továbbá Nagy B. Sándor dramaturg beszélgetőkönyvét Nemes Levente színművésszel, aki az erdélyi magyar színjátszás ikonikus alakja. A könyvbemutatón a közönség közelebbről megismerheti a színész gazdag művészi életpályáját. 

A programban helyet kapott az Oscar-díjas Koltai Lajos rendezte Semmelweis című nagy sikerű mozit is, amelyet közönségtalálkozó követ az alkotókkal.

Az aktív pihenést kedvelőknek interaktív helytörténeti sétákat ajánlanak a szervezők: a résztvevők különleges perspektívából ismerhetik meg Kisvárda zsidó vonatkozású emlékeit és emlékhelyeit, valamint a fesztiválnak helyet adó város történelmi múltját. 

A Magyar Színházak 36. Kisvárdai Fesztiváljára június 21. és 28. között várja az érdeklődő közönséget.
 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.