Múzeumok éjszakája - már folynak az utolsó simítások

Már csak két nap és ismét itt a nyár legjobban várt programja, hazánk legnagyobb és legnépszerűbb kulturális eseménye: a Múzeumok éjszakája, amelyre országszerte több mint 460 helyszínen, közel 2800 kulturális programmal várják most szombaton az érdeklődőket. A múzeumok már javában készülnek, a zuglói japánkert például egy különleges távol-keleti harcművészeti bemutatóval várja majd június 22-én az érdeklődőket, amelynek ma zajlott a főpróbájába.

2024. 06. 20. 14:02
Múzeumok éjszakája
Harcművészeti főpróba a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium japánkertjében. Forrás: Múzeumok éjszakája/KIM
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan nem tudják, hogy Zugló igazi távol-keleti ékszerdobozt rejt, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium udvara ad otthont egy különleges japánkertnek, amely a morajló főváros közepén a harmónia szigete. A virágzó cserjék és zöldellő fák között június 22-én, a Múzeumok éjszakáján megelevenedik Japán kultúrája: a Kagami-ryú Harcművészeti Egyesület a japán szamuráj hagyományok és értékek előtt tiszteleg harcművészeti bemutatójával, a japánkerti tó vizét pedig a közelgő japán OBON-fesztivált megidéző mécsesek lepik majd el.  

Múzeumok éjszakája
Különleges élményeket kínál a japánkert a Múzeumok éjszakáján (Forrás: Múzeumok éjszakája/KIM)

Az év egyik leghosszabb éjszakáján fantasztikus kalandok várnak mindenkit, nemcsak a zuglói japánkertben, hanem országszerte is, a szervezők az eddigi évekhez hasonlóan minden korosztálynak és érdeklődési körrel rendelkező látogató számára kínálnak programokat

A már megszokott rendhagyó tárlatvezetések mellett koncertekkel, filmvetítésekkel, interaktív eseményekkel, családi- és gyermekprogramokkal, valamint számos meglepetéssel kívánják a résztvevő intézmények felejthetetlenné tenni ezt a varázslatos nyárestét. 

A Múzeumok Éjszakáján még a programtípusokat sem könnyű felsorolni, ezért a rendezvénysorozat hivatalos weboldalán helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek az események.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.