Élő közvetítés
Franciaország
ÉLŐ
Belgium

Színes programokkal várja a látogatókat a 18. PanyolaFeszt

Augusztus első hétvégéjén rendezik meg a 18. PanyolaFesztet a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen, Panyolán, ahol többek között néptáncosok, népzenészek, világzene és szatmári ételek várják a látogatókat.

Forrás: MTI2024. 06. 29. 14:00
Pillanatkép a tavalyi fesztiválról. Forrás: PanyolaFeszt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ötszáz lakost számláló községben a fesztivált idén is nulladik nappal kezdik, hiszen már csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozival indítják a programokat, ahol A tölgy című filmet vetítik. A szervezők külön figyelmet szentelnek a diófás ligetben a gyermekekre, ahol szinte egész nap aktív programokon vehetnek részt a népi játszótéren, a Kuckó Művésztanyán, a nádudvari kézművesek foglalkozásain vagy a Meseszó Egyesület programjain. Emellett a szervezők autós mozival is készülnek a legkisebbeknek, ahol papírdobozokból készített kisautókból nézhetnek meséket. Lesz még lovasbemutató, íjászkodás a Szamos-parton, valamint Palaj-Party a Tiszán, ahol a Kelet Brass Band ad koncertet.

Panyolafeszt
Forrás: PanyolaFeszt/Facebook

A 18. PanyolaFeszten fellép még a Kaláka együttes, a Fitos Dezső Társulat, a Levendula portán pedig az ifj. Balázs Elemér–Lugosi Ali-duó és Fabók Mancsi Bábszínháza tart előadást.

Külön programot biztosít a Helypiac.hu Egyesület a Gömbjuhar kisszínpadon, ahol a Kucu Banda, a Kacaj zenekar, a Kelet Brass Band, valamint Heit Lóri és zenekara koncertezik majd. A nagyszínpadon a Kaláka és a Fitos Dezső Társulat mellett a Fanfara Complexa és a Zűrös Banda szórakoztatja a közönséget, de itt adnak néptáncelőadást a nagyecsedi és szatmári néptáncegyüttesek is.

A református templomban komolyzenei hangversenyre és más programokra várják az érdeklődőknek, emellett a Minden, ami Szatmár-Bereg közreműködésével a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) is ellátogat a fesztiválra, hogy Szatmár helyi termékeiből készítsen finomságokat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.