Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Zöldségrablás Szentesen

Már elérhető az aurevoir. zenekar Héjanász című dala.

2024. 07. 02. 5:35
aurevoir. 2024 klippremier
Új dallal jelentkezett az aurevoir. zenekar. Forrás: Aurevoir.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az aurevoir. zenekartól megszokott, hogy a saját szerzemények mellett olykor versmegzenésítéshez vagy népdalfeldolgozáshoz nyúlnak. A Héjanász című új dalukhoz egy erdélyi népdal adta az alapokat, ami egyébként egy régi „táncházas sláger”. 

aurevoir.-ra jellemző hangzásvilág

Az áprilisban megjelent skate-punk ihletésű ‘pontnem’ után ismét visszatértek az aurevoir.-ra jellemző hangzáshoz. 

Ahogy azt korábban is mondtuk, a pontnem egy egyszeri alkalom volt, egy buli, amiben újraéltük a gyerekkorunkat. A Héjanász egy sokkal átgondoltabb dal, ami viszi tovább a klasszik »oreóhangzást«, kicsit meg is újítva azt

— árulja el az új kiadványról Agócs Márton, a zenekar egyik frontembere. A Héjanász a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) támogatásával jött létre, akik hazai kistermelők Szentesről és környékéről, így egyértelmű volt, hogy a klip is náluk fog készülni. 

A klipet ismét Fejér János rendezte – a zenekarral egyetértésben és közös ötletelés kíséretében. Operatőrként János mellett Liszkay Lilla dolgozott, az utómunkát pedig ezúttal is a zenekar másik frontembere, Fejér Mihály végezte.

 A történet — a szövegtől kissé eltérő módon — igazából egy „heist movie”, egy rablási kísérlet, az aurevoir.-tól megszokott, ironikus stílusban.

A sztoriban pedig végre gengszterek vagyunk, akik életük melóját szervezik és viszik végig

— mondja Agócs Márton. Az aurevoir. a stúdiózások és forgatások mellett erősen kezdte a fesztiválszezont is, és még megannyi koncert várja őket. 

Sosem volt még ennyi nyári meghívásunk, szóval nagyon boldogok vagyunk, és mindegyiket nagyon várjuk

 — teszi hozzá Marci. Legnagyobb volumenű budapesti koncertjükre augusztus 15-én kerül sor a Budapest Parkban.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.