Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Fesztiválok júliusban

Már javában tart a nyár, és kezdődnek a legszuperebb fesztiválok. Országszerte sok-sok helyszínen, változatos programokkal várják a fesztiválozni vágyó közönséget. Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni júliusban.

2024. 06. 30. 6:50
CM20230722_Campus fesztivál 4.nap_HAON (44)
Július a fesztiválok hónapja. Lesz Campus Vesztivál, Művészetek Völgye és EFOTT is. Fotó: Czinege Melinda/Hajdú Bihari Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balaton Sound, Bánkitó, EFOTT vagy éppen Campus Fesztivál? Júliusban mindenki megtalálhatja a neki tetsző fesztivált Magyarországon. Sok-sok hazai fellépő és számos nemzetközi sztár érkezik a színpadokra. 

Kihagyhatatlan fesztiválok júliusban
Kihagyhatatlan fesztiválok júliusban Fotó: Balaton Sound/Bodnár Dávid

Milyen magyar zenei fesztiválok lesznek idén júliusban?

A könnyűzenei fesztiválok egyik nagyágyúja Zamárdiban a Balaton Sound. Július 3. és 6. között fellép a Marshmello és James Hype is. A fesztivál honlapján különböző bérlettípusokat találhatunk: van 4 és 3 napos bérlet, de diákbérletet is kínálnak a szervezők, illetve napijegyek is kaphatók.

Egy diákbérlet 78  900 forint, napijegyek pedig 26. 900 forinttól kaphatók. A jegyárakra ezenfelül kezelési költséget számolnak fel.

Nagykovácsiban startol a Kolorádó

A Balaton Sounddal egy időben a Kolorádó fesztiválon olyan előadók szolgáltatják a jó hangulatot többek közt, mint az Elefánt, a Parno Graszt, Krúbi, Platon Karataev vagy éppen a Csaknekedkislány, de nemzetközi előadókból sem lesz hiány. A programok között szerepel képregénykészítő workshop, de érdemes megnézni majd a fesztivál helyszínén elhelyezett installációkat is. Napijegyek és bérletek még kaphatók: a napijegyek ára 15  900 és 19 900 forint között váltakozik, egy négynapos elővételes jegy pedig jelenleg 48 900 forintba kerül. 

A Bánkitó fesztivál egy viszonylag kisebb esemény, mely július 10. és 13. között várja a bulizni vágyókat. 

A 2024-es Bánkító témája a tudathasadás: azt vizsgálják, hogy érzékeljük a világot magunk körül. A most kapható bérlet 52 500 forintba kerül, a napijegyek június végi ára pedig 19 600 forint. A fesztiválon nemcsak a zene, hanem a színház és a képzőművészet is helyet kap: előadások és performanszok is lesznek. 

A családoknak is kínál külön jegyeket és bérleteket a fesztivál, és gyerekprogramokból sem lesz idén hiány: reggeli torna, játszóház és alkotói foglalkozások is lesznek.

A zenei vonal is ígéretes: fellép a Carson Coma, az Elefánt és az Analog Balaton is.

EFOTT

Az egyetemisták fesztiválján a hallgatói bérletek 37 900 forintba kerülnek, az Óbudai Egyetem hallgatóinak pedig csak 29 900 forintba, 

de a középiskolások is kedvezményesen válthatnak bérletet a programsorozatra. 

Napijegyek is kaphatók, jelenleg 17 900 forintért. Július 10. és 14. között olyan sztárok lépnek színpadra, mint a Wellhello, T. Danny, Dzsúdló, Korda György és Balázs Klári, illetve Azahriah. 

Rock!

A rockrajongóknak július 11. és 15. között Dunaújvárosba érdemes látogatniuk. A Rockmaraton Fesztiválon zenél majd az Alvin és a mókusok, a Junkies, de a metálvonalon is ígéretes fellépők sorát hirdették meg a szervezők. A heti bérlet ára 49 999 forint, a napijegyek pedig 21 999 forintba kerülnek. 

Július végén a VeszprémFest, a Művészetek Völgye Fesztivál és a Campus Fesztivál várja a fesztiválozókat.

Veszprém nagyszínpadára olyan világsztárok érkeznek, mint a Milky Chance, a Paloma Fait vagy Toto. A Művészetek Völgye Fesztiválra a tíznapos bérlet július 12-ig 90 000 forintos áron váltható meg, de kapható családi bérletcsomag, rugalmas bérlet és napijegyek is. A fesztiválon a művészetben nem lesz hiány: teret kap a jazz, a színház, az irodalom, a komolyzene – a workshopok és előadások mellett pedig olyan könnyűzenei csillagok adnak koncertet, mint a Blahalouisiana zenekar, a Quimby, a Kiscsillag, de fellép a Csík zenekar, Presser Gábor és a Bagossy Brothers Company is. Július 24. és 28. között Debrecenben ismét Campus Fesztivál lesz. Érkezik a debreceni színpadok egyikére Rita Ora vagy éppen Mando Diao. A hazai fellépők sorában megtaláljuk Rúzsa Magdit, a Margaret Island nevű zenekart, Nagy Bogit vagy a 30Y-t.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.