Bankot robbantott az Agymanók 2, a Jégvarázs második részét is letaszította trónjáról

Minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje lett az Agymanók 2.

2024. 07. 25. 20:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje lett az Agymanók 2 – erről írt a Világgazdaság. A nagy sikerű, pszichológiai alapokra építkező Pixar-film külsőre gyerekmesének tűnhet, azonban az első rész megismerése után mindenkinek világossá válhatott, hogy ez a mese bizony a felnőtteket is érdekelni fogja, nem véletlenül készítették el a folytatását. 

A közel egy hónapja moziba kerülő második rész a Vg.hu cikke szerint jégre tette az első helyezettet az animációs filmek képzeletbeli versenyében, így már nem a Jégvarázs 2 a legtöbb bevételt hozó animációs film. – A Pixar új animációs filmje brutális bevételt hozott már pár héttel a megjelenése után, így hivatalosan is minden idők legjobban jövedelmező animációs filmje a mozipénztáraknál – írták. 

– Az Agymanók második része már 1,462 milliárd dolláros bevételt hozott a mozipénztáraknál

írta a The Hollywood Reporter. A Disney Jégvarázs 2-je 1,451 milliárd dollárt ért el 2019-ben. Most a második helyen áll a minden idők legjövedelmezőbb animációs filmek listáján, ezt követi az Illumination és a Universal videójáték-adaptációja, a Super Mario (1,361 milliárd dollár), a Jégyvarázs 1 (1,274 milliárd dollár), a Hihetetlen család 2 (1,242 milliárd dollár), a Minyonok (1,157 milliárd dollár), a Toy Story: Játékháború 4 (1,072 milliárd dollár) és a Gru 3 (1,032 milliárd dollár).

Az Agymanók 2 történelmi rekordja a mozipénztáraknál vitathatatlanul a szezon legnagyobb meglepetése volt, figyelembe véve a Pixar közelmúltbeli küzdelmeit.

A családok egyre inkább a streamingen várták a legújabb animációs filmeket, nem pedig a mozikban. A Pixar problémáit tovább súlyosbította, amikor három filmjét a Disney korábbi vezérigazgatója, Bob Chapek egyenesen a streamingre küldte. Az Agymanók 2 viszont áttörést hozott a cégnek, és a Vg.hu cikke szerint Ázsiában még több országban be sem mutatták. 

A történet egyébként az első rész folytatása, a főhös, Riley fejében újabb érzelmek jelennek meg a pubertáskor beköszöntével. Az animációs film ereje abban lehet, hogy mint azt fentebb említettük, a legkisebbeken kívül gyakorlatilag minden korosztály számára nyújt valamilyen maradandó élményt. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.