Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Amiben Dolly Parton megelőzte Ian Gillant

Idén áprilisban jelentette be a legendás brit hard rock együttes, a Deep Purple, hogy megjelenteti új, szám szerint 23. albumát =1 (Equals One), azaz Minden egyenlő címmel. A lemez július 19-én az earMUSIC gondozásában lát napvilágot. A különleges címadást az együttes azzal magyarázza, hogy bár a világ egyre összetettebb lesz, minden teljesen leegyszerűsödik egyenlő egységekre, vagyis minden egyenlő lesz eggyel.

Forrás: Hard Rock Magazin2024. 07. 05. 14:02
Deep Purple
A Depp Purple új lemezének címe: =1. Forrás: Deep Purple Official
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az =1 különlegessége, hogy most először játszik lemezen a bandával Simon McBride gitáros, aki a felesége betegsége miatt kilépett Steve Morse helyét vette át két évvel ezelőtt. 

Ian Gillan
A Deep Purple énekesének külseje a korral változott ugyan, de a hangja a régi. Forrás: YouTube

Az album első dalát, a Portable Door című opust április végén ismerhette meg a közönség, a napokban pedig bemutatták a Lazy Sod (Lusta gyep) című nóta klipjét is – számolt be róla a Hard Rock Magazin
 

Mint írják, a lustaság témája nem idegen a veterán rockerektől, hisz Machine Head című albumukon a Lazy című bluesban már foglalkoztak ezzel a nem túl rokonszenves emberi tulajdonsággal. Ian Gillan énekes a Rocks magazin riporterének egy érdekes történetet mesélt a dal ihletéséről, ugyanis a fiatal újságíró megkérdezte tőle, hogy hány dalt írt eddig életében. 

– Azt válaszoltam, hogy amikor az asszisztensem utoljára számolta, húsz évvel ezelőtt, több mint ötszáz volt. Meglehetősen eredményesnek éreztem magam, amíg rá nem mutatott Dolly Parton ötezer dalára, lusta disznónak nevezve engem. Nem tudtam nem egyetérteni vele, és lejegyeztem ezt a párbeszédet – tette hozzá a világhírű rocker. 

Az eddig bemutatott új szerzemények, így a Lazy Sod is azt tükrözik, hogy a Deep Purple zenéje nem kopik, nem öregszik, legfeljebb érik, nemesedik, mint a jó bor. 
Az album egyébként többféle hordozón is megjelenik, a nosztalgiázók kedvéért kapható lesz dupla LP-n különböző színekben, CD-lemezen, melyet ékszerdobozba csomagoltak, valamint kazettán, illetve CD+DVD-csomagban is, melyen egy hatvanperces dokumentumfilm is helyet kapott. 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.