Minden idők egyik legnagyobb énekesnője a Netflixen

Már csak két nap és a Netflixen is látható a hatszoros Grammy-díjas Whitney Houston életéről szóló film. Az I Wanna Dance With Somebody nyomon követi a díva útját az ismeretlenségtől a zenei szupersztárságig.

2024. 08. 25. 19:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden idők egyik legnagyobb női R&B popénekesének életéről Kasi Lemmons készített filmet Anthony McCarten forgatókönyve alapján. Az I Wanna Dance With Somebody Whitney művészetének esszenciáját kísérli meg bemutatni: a félelmetes tehetséget, a kitartást, az akarást, az éneklés mindent felülíró, éltetőerejét.

Fotó: The New York Times

Houstont joggal hívták The Voice-nak, azaz A Hangnak. Már tizenegy évesen a helyi gospelkórus szólistája volt, persze a genetika is dolgozott, édesanyja ugyanis Cissy Houston soulénekesnő, keresztanyja pedig Aretha Franklin volt. A korai évekről csak nagy vonalakban beszél a film, az viszont egyértelműen kisejlik, hogy az anya keményen fogta a lányát, ha az éneklésről volt szó.

Egy zeneközpontú alkotásról van szó (elhangzanak a díva emblematikus dalai), ahol a fókusz végig az énekesnő szakmai előmenetelén és nem a magánéleti eseményeken van. Nem másítja meg a valóságot, nem rejti el Whitney sötét pillanatait, mégsem ezek kapnak hangsúlyt a filmben.

Naomi Ackie, ha külsőre annyira nem is hasonlít a soul dívára, az énekesnő mimikáját, jellegzetes kézmozdulatait remekül levette. 

Erről Clive Davis, a film producere egy interjúban így nyilatkozott:

Nagyon lenyűgözött minket, hogy Whitney személyiségét sikerült megragadni.

A producer azt is elmondta, hogy készült már dokumentumfilm és tévéfilm is Whitney-ről, de egyik sem mutatta meg az énekesnő lelkét, alázatát, zenei attitűdjét. Ezt pótolandó készítették el ezt a filmet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.