Tovább él a Szakcsi-örökség

Augusztus 9-én a Budapest Jazz Clubban mutatja be új, Hysteria című albumát ifj. Szakcsi Lakatos Béla, mely méltó utódja az édesapja, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, 2022-ben elhunyt Szakcsi Lakatos Béla örökségének.

2024. 08. 07. 16:04
A Szakcsi Jr. Renaissance formáció augusztus 9-én mutatja be új lemezét a Budapest Jazz Clubban Fotó: bjc.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A komponista és jazz-zongorista, ifj. Szakcsi Lakatos Béla többek között olyan külföldi legendákkal játszott együtt, mint Jack DeJohnette, John Patitucci, míg a hazai legjobbak közül Tomsits Rudolfot, Kőszegi Imrét és Tony Lakatost említhetjük. „Szakcsi Béci” a pandémia után újraindította pályáját, méghozzá egy egészen fiatal csapattal, 2022 végén megalapítva a Szakcsi Jr. Renaissance névre keresztelt zenekarát, amely kifejezetten jazz-rockos, fúziós zenét játszik.

A Szakcsi Jr. Renaissance új albuma egyaránt kedvez a romantikus dallamok és a jazz-rockos hangzás szerelmeseinek (Fotó: bjc.hu)

A Szakcsi Jr. Renaissance sajátossága, hogy kizárólag saját szerzeményeket szólaltat meg. ifj. Szakcsi az elektromos zongoránál épp olyan virtuóz, mint a zongoránál. Utóbbi esetében jobban visszaköszön az apai örökség, a lírai, romantikus dallamok.

A most megjelenő album egyaránt kedvez a romantikus, balladisztikus dallamok kedvelőinek, épp úgy, mint a fúziós, lüktető, jazz-rockos hangzás szerelmeseinek. A néhol pop-zenei motívumokat is ízlésesen magába olvasztó kompozíciók egyszerre játékosak és közérthetőek, miközben egy pillanatra sem engednek abból a rendkívüli nívóból, amit Szakcsi Jr. játékában már korábban megismerhettünk. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.