Szeptemberben mutatják be Wolf Péter kamaraoperáját

Szeptember 13-án ősbemutatón látható Wolf Péter Maddalena és Lorenzo című kamaraoperája az Óbudai Társaskörben.

2024. 08. 28. 19:00
Az opera női címszerepét Miklósa Erika számára írta a szerző Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wolf Péter első operájának női címszerepét Miklósa Erika számára írta a szerző, a férfi címszerepben Boncsér Gergely áll színpadra. A másik női figurát Mester Viktória alakítja, Gondoliere szerepében Novák Péter látható. A produkciót Kováts Kriszta rendezi, a librettó Fábri Péter munkája.

WOLF Péter
Wolf Péter első operáját szeptember 13-án mutatják be. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Kellemes, könnyed, játékos, jól énekelhető és jól játszható darabot állítanak színpadra – mondta el Wolf Péter a darabot ismertető szerdai sajtótájékoztatón Budapesten. Wolf Péter alapötlete egy olyan darab megalkotása volt, amely beilleszthető egy kamarazenekar koncertrepertoárjába és minimális eszközökkel színpadon is előadható.

A cselekményt ihlető történet Lorenzo da Pontéhoz köthető. Mozart librettistája többek között a Figaro, a Don Giovanni és a Cosi fan tutte írója volt, és alkotótársa volt szinte a kor összes híres szerzőjének – mondta el Fábri Péter, kiemelve: életútját igen szórakoztatónak találta. Az életrajzában szereplő anekdota egy fiatal korában, Velencében játszódó szerelmi háromszög története, ebből íródott 2021-ben a Maddalena és Lorenzo című egyfelvonásos kamaraopera. A 18. századi Velencében játszódó opera-előadás az Óbudai Társaskör harmadik saját produkciója, az első A nagy Himnusz sztori című sorozat volt Nyáry Krisztiánnal és Bősze Ádámmal, a következő a nemrégiben bemutatott Bűnös Orfeum – emlékeztetett Vass Lajos, a társaskör igazgatója.

Az ősbemutatót szeptember 13-án este hét órától láthatja a közönség az Óbudai Társaskörben, a produkció látványtervezője Ruttka Andrea, zenei munkatárs és korrepetitor Harazdy Miklós. A kamaraoperát karneváli felvezető előzi meg zenével, tánccal, a Varidance táncosaival és az Anima Musicae Kamarazenekar zenészeivel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.