A Netflix után újabb streamingszolgáltató tiltja be a potyázást

Nincs több jelszómegosztás, helyette pótdíj van.

2024. 09. 26. 12:44
Forrás: Disney+/YouTube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Disney+ havidíjas videószolgáltatás is megkezdte a jelszavaikat másokkal illetéktelenül megosztókkal való leszámolást, Bob Iger vezérigazgató legutóbbi ígéretének megfelelően – írja az Origó.

A jelszómegosztás tiltása a mai naptól többek közt Észak-Amerikában és Európában is életbe lépett, mostantól gépi rendszerek detektálják, hogy a felhasználók hozzáférést biztosítanak-e a háztartásukon kívüli személyek számára a Disney+ felhasználói fiókjukhoz. Az automatika által leleplezett személyek két dolgot tehetnek: vagy kiteszik a potyautas nézők szűrét a felhasználói fiókjaikból, vagy pótdíjat fizetnek utánuk.

A pótdíj Magyarországon havi 1490 forint felhasználónként.

Akik nem hajlandóak pótdíjat fizetni vagy megszüntetni a barátok és rokonok illetéktelen hozzáférését a szolgáltatáshoz, azok a Disney+ felhasználói fiókjaik törlését kockáztatják.

A Netflix néhány országban megkezdte egy reklámokkal megtámogatott, cserébe a házigazdák számára olcsóbb pótdíj tesztelését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.