Új generáció a Madách Színházban

Izgalmas évaddal készül a Madách Színház: szeptemberben új generáció lép színre minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott musicaljében, A nyomorultakban (Les Misérables), novemberben pedig örömkoncerttel ünneplik, hogy húsz éve vált zenés színházzá a teátrum.

2024. 09. 09. 20:15
Szirtes Tamás Fotó: Kovács Tamás /MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szirtes Tamás igazgató a hétfői budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az idei jelentős évad lesz a Madách Színház életében. Az első bemutató A nyomorultak című musical, amelyet hármas szereposztásban szeptember 20-án, 21-én és 22-én láthat a közönség. 

Fotó: MTI

Kiemelte: A nyomorultak az egyik legtöbbet játszott darab a világon, a Madách Színházban is sokszor műsorra tűzték. A mostani a harmadik felújítása a musicalnek, amelyet a Covid után most visznek újra színre, új szereposztással. Victor Hugo művének musicalváltozatában Jean Valjeant Borbély Richárd, Solti Ádám és Pesák Ádám, Javert felügyelőt Posta Victor, Csiszár István és Ekanem Bálint alakítják. 

Ha bármilyen klasszikus darabnak nekifog az ember, akkor természetes kérdés, hogy egy más korban íródott és játszódó történet mit mond ma. Minden klasszikus darab örök érvényű, de amikor most A nyomorultaknak nekikezdtem, egészen döbbenetes felismerés volt ennek a XIX. században játszódó történetnek az aktualitása

– fogalmazott Szirtes Tamás, hozzátéve: a darab nyomatékosan hangsúlyozza a szeretet és a megbocsátás erejét, az emberi szolidaritás fontosságát.

A Madách Színház 2004-ben, Szirtes Tamás kinevezésének évében vált zenés színházzá. Azóta huszonöt világhírű és magyar musical, illetve zenés játék kapott helyet a teátrum repertoárján. Ezt megkoronázandó, november 14–17-én örömkoncerttel készülnek, ahol az elmúlt két évtized legjelentősebb musicalsikerei csendülnek fel, generációkon átívelő, megújult szereposztással. 

A műfaj rendkívül sokat változott az elmúlt húsz évben, ahogy a Madách Színház repertoárja is, Az Operaház fantomjától a Sixig. A változás sem áll meg – és az az ambíció sem, amivel a Madách Színház igyekszik a legkorszerűbb műfajokat a legmagasabb színvonalon elhozni Budapestre

– mondta a színigazgató a sajtótájékoztatón.

Az örömkoncert hetében, november 11-től 17-ig izgalmas programsorozattal készül a színház: pódiumbeszélgetések, kiállítás, stand-up előadás és az egyik legnépszerűbb program, kulisszajárás is szerepel a kínálatban. A nézők részt vehetnek tánc- és énekpróbákon, tesztelhetik zenés színházi tudásukat kvízjáték formájában, számos interaktív program kalauzolja el a résztvevőket a színház csodálatos világába. 

A húszéves születésnapot egy emlékkönyv formájában is megünneplik, amely nem egyszerűen a teátrum elmúlt két évtizedét dolgozza fel, de bemutatja azokat a sorsokat is, amelyek kapcsolódnak hozzá. A könyvet Rényi Ádám író, kommunikációs szakember jegyzi.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.