Hamarosan a mozikban Angelina Jolie Magyarországon forgatott Oscar-gyanús filmje

Magyarországon forgatták Pablo Larraín legújabb filmjét, a világ legnagyobb opera-énekesnőjéről készült Mariát, mely 2025 elejétől látható a mozikban.

2024. 10. 17. 14:00
Angelina Jolie Maria Callasként Fotó: Netflix
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Maria a világ legnagyobb opera-énekesnőjének, Maria Callas csodálatos, egyben viharos és tragikus életét meséli el, mindezt az 1970-es években, Párizsban töltött utolsó napjain keresztül. 

Fotó: Netflix

A Zeneakadémián és a régi MTVA-székházban is forgattak

A chilei Pablo Larraín XX. századi ikonikus nők trilógiájának harmadik darabja a Maria, a 2016-os Jackie és a 2021-es Spencer után. A címszereplőt Angelina Jolie alakítja, mellette láthatjuk még többek közt Kodi Smit-McPhee (A kutya karmai közt), Alba Rohrwacher (A kiméra), Pierfrancesco Favino (Hajsza a győzelemért), Valeria Golino (Esőember) és Haluk Bilginer (The Turkish Detective) színészeket.

A 70-es évek Párizsát ikonikus magyar helyszínek adják: a stáb forgatott többek közt a Zeneakadémián, a régi MTVA-székházban, az Operaházban, az Almássy-palotában (korábban Építészek Háza), a Brüll-palotában, valamint a Szabadság téri Adria-palotában. 

Nyolcperces álló taps

A Maria az idei velencei filmfesztiválon debütált, ahol nyolcperces álló tapsot kapott a közönségtől, Jolie-nak pedig egyenesen Oscart jósolnak a kritikusok. 

A The Guardian szerzője szerint „a chilei rendező fogja a 49 éves, a világ egyik legnagyobb sztárját, és felakasztja a falra, mint egy festményt, amit bámulni kell, vagy mint egy felbecsülhetetlen értékű szobrot, amit körül kell járni.” A Variety kritikusa szerint a film magán viseli „Larraín nagyfokú empátiájának és filmkészítői készségének számos jellegzetességét”.

A Maria várhatóan 2025 januárjában kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.