November helyett januárban lesz a Guano Apes-koncert

A Guano Apes elhalasztotta Free The Monkey nevű turnéját, amellyel eredetileg idén novemberben léptek volna fel a Barba Negrában. Most azonban megvan a budapesti koncert új dátuma: 2026. január 23-án csendülnek fel a Guano Apes slágerei a Barba Negrában.

2024. 10. 14. 14:51
Guano Apes Fotó: Live Nation
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Guano Apes nem hagyja magát a trendek által befolyásolni: ahelyett, hogy alávetették volna magukat a piaci mechanizmusoknak, a németországi zenekar megszabadult azoktól. Ahelyett, hogy minden évben új lemezt adnának ki, inkább akkor lépnek színpadra, amikor a zsigereikben érzik a viszketést. 

A You Can’t Stop Me első taktusaitól kezdve az összes klasszikus Guano Apes-himnuszon át egészen a ráadást jelentő Lords of the Boards utolsó zúzós akkordjáig a Guano Apes szabad utat engedett a bennük élő vadállatnak, és felrázott minden közönséget. Ez egyébként szintén úttörőnek mondható: miközben a világ egyre digitálisabbá válik, a Guano Apes az árral szemben halad és inkább az analógot követeli. Vagy ahogy ők fogalmaznak:

Közelebb vagyunk a majmokhoz, mint a mesterséges intelligenciához. És az emberekben, az óvilági majmokban rejlik egy ősi erő: a szabadságvágy. Ezt támogatjuk tonálisan, a közönségünkkel együtt, mintegy három évtizede. A mesterséges intelligencia okozta fordulat és a digitalizáció miatti elszakadás közepette az ember természethez való kapcsolatának megértése fontosabb, mint valaha. Kézzel készített hangjainkkal szeretnénk visszahozni a belső iránytűt a közönséghez, egy tonális pofonnal visszaállítani az alapbeállítást, és ezzel felszabadítani a belső majmot.

Erre készülnek a Free The Monkey turnéval is, amellyel így 2026. január 23-án érkeznek meg a Barba Negrába.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.