Meghalt az Iron Maiden volt énekese + videó

Paul Di’Anno évek óta betegségekkel küszködött.

2024. 10. 21. 20:08
Facebook/Paul Di'Anno
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghalt Paul Di’Anno, az Iron Maiden egykori frontembere. Az énekes hatvanhat évesen hétfőn halt meg otthonában, az angliai Salisburyben.

A halálhírt a zenész kiadója, a Conquest Music közölte a család megbízásából. A halál oka egyelőre nem ismeretes, de az énekes hosszú évek óta betegségekkel küszködött, ami miatt kerekesszékbe is kényszerült.

Paul Andrews néven a kelet-londoni Chingfordban született 1958-ban. A heavy metal történetének egyik legfontosabb zenekarában, az Iron Maidenben 1978 és 1981 között volt tag, és

az első két lemezen, az Iron Maiden (1980) és a Killers (1981) korongon szerepelt,

majd őt váltotta Bruce Dickinson, aki napjainkban is az együttes énekese.

Di’Anno az Iron Maiden után a Battlezone és a Killers frontembere volt, emellett számos szólóalbumot adott ki. Betegsége ellenére egészen a közelmúltig rendszeresen koncertezett, számos alkalommal kerekesszékben lépett színpadra. Pályafutása legfontosabb dalait tartalmazó lemeze, a The Book of the Beast idén szeptemberben jelent meg.

Borítókép: Paul Di’Anno (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.